Antena Meniu Search
x

Video Ţara devenită un Paradis al turiştilor români. Bogdan petrece aici vacanţele de 9 ani, cucerit de hotelurile all inclusive

Antalya, destinaţie de distracţie pe lista românilor. Staţiunile de pe litoralul turcesc devin din ce în ce mai căutate. Marea, soarele şi preparatele tradiţionale îi atrag pe români, dar şi preţurile, chiar dacă sunt mai mari ca anul trecut.

Alin Stan
de Alin Stan

la 23.04.2023, 21:21

Vezi și

Sunt puțin peste 20 de grade în Antalya şi, în ciuda vântului, familiile cu copii pornesc spre piscină sau spre plajă încă de dimineaţă. Doar nu e timp de pierdut tocmai în vacanţă. La doar două ore distanţă cu avionul, Turcia e printre destinaţiile preferate ale românilor.

Antalya, destinație turistică de vis

Anul acesta, turiştii au ajuns mai devreme decât de obicei. "Am preferat să venim în Antalya acum datorită temperaturilor. La peste 20 de grade în luna aprilie este ok. Datorită condiţiilor de cazare şi masă din Turcia, de asta am ales ca destinaţie", spune Bogdan, turist român. 

Pentru unii, vacanţa în Antalya e deja tradiţie. O familie din Gorj vine în Turcia de 9 ani. "Este foarte greu să compari pentru că pe litoralul românesc foarte puţine hoteluri oferă all inclusive. (n.r. A cheltuit) aproximativ 1.000 de euro all inclusive pentru două persoane", adaugă Bogdan, turist român. 

Pe acelaşi subiect

Cât costă vacanța all inclusive în Turcia

Un sejur la un hotel de 4 stele costă între 800 şi 1000 de euro. Iar la cinci stele între 1.300 şi 2.200 de euro. Diferenţele sunt în funcţie de staţiune şi de servicii. "Preţul pentru o vacanţă în Antalya porneşte de la 1.200 de euro pentru 7 nopţi de cazare şi două persoane. Românii care vor să meargă într-o vacanţă la un hotel de lux vor scoate din buzunar peste 2.000 de euro", arată Alin Stan, reporter Observator.

Resorturile din Turcia şi-au câştigat clienţii prin sistemul all inclusive: mâncare şi băuturi toată ziua, cluburi pentru copii şi spectacole sau concerte seara. "Avem un mini club care este deschis de la 10 la 11 seara. Avem multe tobogane pentru cei mici, pentru adolescenți, părinții se pot alătura copiilor și pe toboganele cu apă", spune Liselotte Huzghe, director de marketing.

"Turiștii care ajung în hotelurile din Antalya pot pune chiar ei mâna să facă ceva tradiţional turcesc. Eu fac acum o guzleme - o plăcintă pe care o putem umple cu varza, brânză sau chiar cu zahăr. Se împătureşte şi se pune pe plită", arată Alin Stan, reporter Observator.

300.000 de români merg anual în Turcia

Tarifele s-au majorat cu 20 la sută faţă de anul trecut. Cu toate astea, patronii de hoteluri se așteaptă la un număr mai mare de oaspeţi români anul acesta. Oricum suntem în topul turiştilor care merg în Turcia. În jur de 300.000 de români își petrec vacanța anual în Turcia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Ţara devenită un Paradis al turiştilor români. Bogdan petrece aici vacanţele de 9 ani, cucerit de hotelurile all inclusive