Antena Meniu Search
x

Video Cel mai bun oraș din România pentru pensionari. Cu 720 de euro pe lună pot avea un trai decent

Timişoara este noua Florida. Este concluzia specialiştilor străini în turism care recomandă oraşul nostru celor care vor să se retragă la pensie într-un loc liniştit şi ieftin. Seniorii se pot muta în oraşul florilor, unde se poate trăi cu 700 de euro pe lună. 

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 21:55

Vezi și

Un apartament pentru două persoane situat într-o clădire istorică din piața Maria. Preţul este unul accesibil şi este aproape de centrul oraşului. 

  • Bogdan Holocan, manager agenție imobiliară: Faptul că e clădire istorică îi atrage și pe pensionari și le place genul asta de apartament, pentru că le dă un aer tânăr, că să se simtă că la prima tinerețe.

Timişoara se află pe locul cinci, într-un top al orașelor în care poți trăi ieftin ca pensionar, realizat de The Travel. Potrivit calculelor specialiştilor străini, e nevoie de 720 de euro pe lună pentru un trai decent, care acoperă de la mâncare la activităţi culturale. Totusi, suma este puţin cam mică, spun localnicii.

  • Kim Yung-Uk, turist: Sunt pentru prima dată în Timişoara, deci nu ştiu foarte multe detalii despre oraş, dar din câte am vazut astăzi este foarte frumos şi oamenii atât de buni. Când văd preţurile sunt aproape similare cu cele din Coreea de Sud.
Pe acelaşi subiect

 Timișoara, "Oraşul Florilor", are multe avantaje

  • Laura Boldovici, Organizația de Management al Destinației Timișoara: Pot participa la evenimente culturale, la spectacole în muzee, la opera la Filarmonica, dar și în cele trei teatre de stat, în trei limbi, română, maghiară și germană.
  • Iulia Pop, reporter Observator: Cum să nu îți placă să te plimbi prin Timișoara? 33 de străzi, trei piețe și două piațete compun cea mai mare zona pietonală din România. Adăugați muzeele, teatrele, parcurile și vibe-ul oamenilor de aici și obțineți locul perfect pentru anii de aur.

Pe primul loc, în clasamentul făcut de publicaţia de călătorii este oraşul El Jadida, din Maroc. Aici poţi să trăieşti cu 460 de euro pe lună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 14 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Cel mai bun oraș din România pentru pensionari. Cu 720 de euro pe lună pot avea un trai decent