Antena Meniu Search
x

Video Oraşul din România unde turismul a explodat. Străini sunt atraşi ca un magnet şi se îndrăgostesc iremediabil de aerul boem al locului

Timişoara este magnet pentru turiști. 180.000 de oameni au vizitat Capitala Europenă a Culturii în primele 6 luni ale anului, peste media pe țară, iar trendul este ascendent. Nemții și austriecii sunt, până acum, cei mai interesați de orașul de pe Bega. Hotelierii spun că turismul de agrement l-a depășit, pentru prima dată, pe cel de afaceri. 

de Redactia Observator

la 19.08.2023, 20:48

Vezi și

Acest grup vesel este din Serbia. Sunt circa 80 de persoane care au luat centrul oraşului la pas. Şi acest domn a venit de peste hotare ca să viziteze oraşul de pe Bega.  

Florina Arghiuş, reprezentant hotel: Sunt foarte mulţi turişti care vin şi fac turul Europei şi vin în Timişoara plăcut impresionaţi şi chiar îşi prelungesc sejurul.

Străinii îndrăgostiţi de spiritul locului şi de ospitalitatea localnicilor

De mare ajutor sunt ghizii profesionişti, dar şi localnicii le răspund cu amabilitate tuturor celor care vor să afle despre capitala culturală europeană a anului. 

Pe acelaşi subiect

Kiss Francisc, organizator grup: Majoritatea nu au fost în Timişoara şi le place foarte mult oraşul, şi în ansamblu, dar şi spiritul.

Potrivit cifrelor oficiale, peste 180 de mii de turişti au ajuns în oraşul de pe Bega în primele 6 luni ale anului. Cei mai mulți dintre ei sunt din Germania şi Austria.

Simion Giurcă, Asociaţia pentru Promovarea Timişoarei: Am ajuns la o creştere a indicelui de ocupare netă a capacităţilor de cazare, de la 27,3% anul trecut, la 36,4% anul acesta, fiind destul de mult peste media pe ţară, care e undeva la 27,4%.

Pentru prima dată, turismul de agrement l-a depăşit pe cel de afaceri

Florina Arghiuş, reprezentant hotel: Pentru noi, Timişoara era un oraş de bussines, dar iunie ne-a depăşit aşteptările, la fel şi iulie şi august, dar cel mai mult de bucură că ne-a depăşit aşteptările pe weekend. 

Iulia Pop, reporter Observator: Pe programul Capitalei Europene a Culturii mai sunt două puncte importante în această toamnă: expoziţia lui Constantin Brâncuşi, de aici, de la Muzeul Naţional de Artă, şi Festivalul George Enescu, două evenimente importante cu care Timişoara îşi poate creşte uşor notorietatea.

Până la finalul anului, sunt aşteptaţi în jur de jumătate de milion de turişti care să înnopteze în Timișoara, din care cel puţin 300.000, străini. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Oraşul din România unde turismul a explodat. Străini sunt atraşi ca un magnet şi se îndrăgostesc iremediabil de aerul boem al locului