Antena Meniu Search
x

Cele mai importante scumpiri din 2020

Ultimele 6 luni au însemnat mai puţini bani în buzunarele românilor atunci când s-au întors de la cumpărături! Institutul Naţional de Statistică a făcut publice cele mai importante date legate de scumpiri.

de Redactia Observator

la 13.06.2020, 15:19

Vezi și
  • Preţurile pentru serviciile poştale au crescut cu peste douăsprezece procente.
  • Un zbor cu avionul ne costă acum cu aproximativ 6% mai mult.

Colegul nostru, Andre Rotaru le-a studiat şi ne spune care sunt produsele care au înregistrat cele mai mari fluctuaţii de preţ. De la finalul lui 2019, cea mai mare creştere a preţurilor a fost înregistrată în cazul fructelor proaspete, care s-au scumpit cu peste 24%.

Plătim mai mult şi pentru citrice sau fasole. În cazul acestora creşterea este de peste 10 procente faţă de luna decembrie a anului trecut. Nu doar alimentele s-au scumpit.

Preţurile pentru serviciile poştale au crescut cu peste douăsprezece procente iar un zbor cu avionul ne costă acum cu aproximativ 6% mai mult. Există şi câteva veşti bune, puţine ce-i drept.

Singurele scăderi consemnate în raportul Institutului Naţional de Statistică au fost înregistrate la ouă, care sunt acum cu aproximativ 4 procente mai ieftine dar şi la combustibili.

Preţul acestora a scăzut cu aproape 10 la sută în ultimele 6 luni. Au fost şi preţuri care au stagnat precum cele ale transportului urban, abobnamentelor de transport, televiziune sau telefonie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Cele mai importante scumpiri din 2020