Antena Meniu Search
x

Video Companiile din energie au profituri uriaşe, dar nu-şi uită nici angajaţii

Profituri mari, salarii pe măsură. Companiile din energie oferă lefuri mari.

de Redactia Observator

la 07.09.2022, 16:02

Companiile din energie au profituri uriaşe, dar nu-şi uită nici angajaţii
Companiile din energie au profituri uriaşe, dar nu-şi uită nici angajaţii

Potrivit calculelor Economedia, pe baza datelor de la Registrul Comerțului, cei 207 angajaţi E.ON Energie au un venit mediu net de 10.414 lei pe lună. Pe locul doi se află OMV Petrom. Cei 8.271 de angajați câştigă lunar 8.773 de lei. Urmează salariaţii Engie, Enel, Hidroelectrica, Rompetrol şi Transelectrica. 

Lovitură pe piaţa de energie din ţară

Profit mai mult decât triplu pentru Nuclearelectrica în primul semestru din 2022, după scumpirea cu 143% a energiei electrice. Veniturile din vânzarea energiei au atins 3 miliarde de lei, o creştere de 130% de la an la an. Şi Romgaz şi-a dublat profitul net în primul semestru, la 1,72 miliarde lei, iar veniturile au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei. În schimb, profitul Transelectrica s-a prăbușit din cauza preţului galopant la energia cumpărată de pe piețele angro.

Reacţia ENGIE

"Datele vehiculate în spațiul public referitoare la salariul mediu net nu includ toate categoriile de angajați din Grupul de companii ENGIE Romania. Venitul mediu net (care cuprinde salariul de bază net și alte drepturi salariale) al celor 4.200 de angajați ai Grupului de companii ENGIE Romania este de aproximativ 5.300 RON. "

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Companiile din energie au profituri uriaşe, dar nu-şi uită nici angajaţii