Antena Meniu Search
x

Două grupuri de la termocentralele Rovinari si Turceni ar putea fi închise. Ce se va întâmpla cu sutele de angajaţi

Două grupuri de la termocentralele Rovinari si Turceni ar putea fi închise. În caz contrar, ţara noastră ar rămâne fără 700 de milioane de euro din totalul de 3,2 miliarde de euro, veniţi de la Comisia Europeană. Poluarea extrem de mare este cauza, însă autorităţile trebuie să găsească soluţii pentru oamenii care ar trebui concediaţi. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 09.03.2023, 16:30

Centralele pe cărbune Rovinari şi Turceni ar putea fi închise
Centralele pe cărbune Rovinari şi Turceni ar putea fi închise

În şedinta de Guvern de joi s-a discutat despre trecerea în conservare a două grupuri din cele două termocentrale Rovinari şi Turceni. Executivul va veni săptămâna viitoare cu un act legislativ în acest sens.

Marcel Boloş, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, susţine că închiderea discutată ar putea crea dezechilibre majore pe piaţa de energie din România şi tocmai de aceea trebuie făcută o analiză riguroasă în acest sens.

Surse guvernamentale spun însă că sutele de angajaţi ai acestor centrale nu îşi vor pierde locurile de muncă. La Complexul Energetic Oltenia lucrează aproximativ 11.000 de români.

Intrarea în conservare a grupurilor este un jalon asumat de ţara noastră în Planul Național de Redresare și Reziliență pentru a primi banii pe cererea de plată numărul doi, de 3,2 miliarde de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Două grupuri de la termocentralele Rovinari si Turceni ar putea fi închise. Ce se va întâmpla cu sutele de angajaţi