Antena Meniu Search
x

Video Chiriile, mai scumpe cu 15% în septembrie. Ce sume cer proprietarii de apartamente din marile orașe ale țării

Ce am putea salva din facturi s-ar putea duce pe altceva, în cazul de faţă, pe chirii! Dacă ne uităm pe lista de preţuri, vedem că luna trecută am plătit, în medie, cu 15% mai mult la chirie, comparativ cu septembrie 2022, potrivit unei analize care aparţine unei platforme de imobiliare. Dar diferenţe nu sunt doar de la un an la altul, ci şi de la o lună la alta, aşa cum puteţi observa. Desigur, nu ar trebui să ne mire că în septembrie preţurile au fost în uşoară creştere, comparativ cu perioada verii: este o tendinţă în rândul proprietarilor, care profită de începerea facultăţilor.

de Redactia Observator

la 10.10.2023, 13:32

Vezi și

Revenind la comparaţia septembrie 2022 versus septembrie 2023, ne concentrăm acum atenţia pe situaţia din Capitală, un centru universitar important, şi vedem că cei care au preferat apartamentele din sectorul 1 au avut cel mai mult de plătit, urmaţi de cei din sectoarele 5 şi 2 - în general, sumele se învârt între 430 de euro şi 620 de euro.  

Ne mutăm în Dobrogea şi obervăm că cea mai mare creştere de preţ din întreaga ţară se înregistrează în Constanţa, la apartamentele cu 2 camere, pentru care chiriaşii au plătit cu 100 de euro mai mult faţă de anul trecut. Majorări au fost şi în Transilvania.

În Cluj-Napoca, deja celebru pentru preţurile lui, cele mai mari creşteri au fost la garsonierele şi la apartamentele cu 3 camere. La final, ajungem şi prin Moldova, şi vedem că, în medie, ieşenii au plătit cu 20 la sută mai mult pentru garsoniere, care au înregistrat, de altfel, şi cea mai mare creştere dintre toate categoriile de locuinţe de aici. Interesant este că apartamentele cu 3 camere şi-au păstrat, întregul an, un preţ mediu de 500 de euro, mai arată datele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Chiriile, mai scumpe cu 15% în septembrie. Ce sume cer proprietarii de apartamente din marile orașe ale țării