Antena Meniu Search
x

Video Cifrele care arată amploarea scumpirilor, în România. Inflație de 47% în sectorul industrial, în luna aprilie

Încă o veste proastă pentru buzunarele noastre. Scumpirile vin de la sursă, mai exact preţurile produselor care ies pe porţile fabricilor s-au majorat cu aproape 50% într-un an. Un semnal clar că și pentru produsele de la raft vom plăti mai mult.

de Redactia Observator

la 02.06.2022, 19:52

Vezi și

Preţurile producţiei industriale s-au majorat cu peste 47% în aprilie anul acesta, faţă de aprilie anul trecut. Cele mai mari creșteri au fost înregistrate la extracţia petrolului şi a gazelor naturale. Sunt scumpiri de peste 260 la sută. 

Urmează industria extractivă, cu un plus de aproape 150 de procente. Poducția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat au creșteri de aproape 140 la sută. 

Un semnal că vor urma noi scumpiri la raft

Este semnalul clar că, în perioada următoare, prețurile la raft vor continua să crească. Mare parte din aceste costuri de producție vor fi transferate și la consumatori.

Pe acelaşi subiect

Inflația "industrială" este de peste 3 ori mai mare decât inflația la consumator. Ultima este și ea la nivel record: aproape 14 la sută. 

Top creșteri de prețuri

- extracția petrolului și a gazelor +262,7%

- industria extractivă  +147,47%

- producția și furnizarea de energie electrică, termică, gaze, apă caldă, aer condiţionat +136,6%

Inflația în luna aprilie 

industrială  - 47,1%

la consumator - 13,8%

sursa: INS

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Cifrele care arată amploarea scumpirilor, în România. Inflație de 47% în sectorul industrial, în luna aprilie