Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt cei 2,5 milioane de români care vor primi 250 de lei de la stat de la jumătatea lunii iunie

Aproape două milioane şi jumătate de români vor primi încă 250 de lei pe cardurile pentru alimente, de la jumătatea lunii. Statul va cheltui aproape 600 de milioane de lei pentru asta. În altă ordine de idei, au fost deja alimentate 50.000 de carduri educaţionale cu care familiile sărmane pot cumpăra haine şi rechizite pentru copiii care merg la şcoală.

de Redactia Observator

la 02.06.2023, 20:38

Vezi și

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel Boloș a anunțat vineri că din 15 iunie vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei cardurile pentru alimente și mese calde. Ministrul Marcel Boloș a anunțat că din 15 iunie vor fi transferate 600 de milioane de lei către toți cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili ai cardurilor pentru alimente și mese calde.

Încă 250 de lei pentru alimente şi mese calde

„În ceea ce privește cardurile educaționale pe care încărcăm cei 500 de lei pentru haine și rechizite: am încărcat și ultimele 50.000 de carduri unde eram restanți, astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Atenție, cardurile se încarcă o singură dată pe an. Am primit și mesaje de la beneficiari pentru care virasem deja ajutorul încă din toamnă. Aici aș mai puncta că vrem ca de anul viitor ajutorul să fie de 750 de lei”, a scris pe Facebook Marcel Boloș.

Acesta a precizat că cu voucherul de 2.000 lei oferit prin programul „Sprijin pentru nou-născuți” pot fi achiziționate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf, dar nu pot fi achiziționate alimente. „Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani putem crește valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei, așa că voi propune această măsură în Guvern”, a adăugat ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri economice » Cine sunt cei 2,5 milioane de români care vor primi 250 de lei de la stat de la jumătatea lunii iunie