Antena Meniu Search
x

Cine sunt şoferii care ar putea plăti poliţe RCA usturătoare. În ultimul an, asigurările aproape s-au dublat

Şoferii agresivi în trafic cu accidente la activ ar putea plăti poliţe RCA usturătoare. Autoritatea pentru Supravegherea Financiară vrea să modifice sistemul de bonus-malus, astfel încât sancţiunile să fie mai dure pentru cei indisciplinaţi în trafic. Oricum valoarea poliţelor a crescut în ultimul an, chiar s-a dublat în anumite situaţii.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 28.11.2023, 15:45

Vezi și

S-a modificat sistemul bonus-malus, astfel că şoferii care sunt disciplinaţi vor fi recompensaţi, iar cei care produc accidente vor trebui să plătească suplimentar pentru poliţa RCA.

Este una dintre modificările la care se gândesc cei de la ASF, asta în contextul în care, în România, se produc din ce în ce mai multe accidente. Suntem pe primul loc în UE la numărul de incidente rutiere. 

A crescut, de altfel, dauna medie pe care o plătesc companiile de asigurări, cu 12 procente în comparaţie cu anul trecut, astfel că dauna medie depăşeşte suma de 10.700 de lei. 

Această modificare a sistemului bonus-malus nu este singura la care se gândesc autorităţile. În perioada următoare, maşinile vor fi monitorizate în trafic, în aşa fel încât autorităţile să poată vedea dacă au sau nu RCA valabil. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Cine sunt şoferii care ar putea plăti poliţe RCA usturătoare. În ultimul an, asigurările aproape s-au dublat