Antena Meniu Search
x

Video Cîţu despre interzicerea încasării pensiei cumulate cu salariul de la stat: "Dacă vrei să fii angajat, atunci renunţi la pensie"

Proiectul care prevede interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat se află la nivel de draft şi când va fi gata urmează să intre în consultare, a anunţat premierul Florin Cîţu.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 24.02.2021, 17:49

Permierul Cîţu a anunţat că i se pare normal ca o persoană ieşită la pensie să nu poată lua salariu de la stat - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

Premierul Florin Cîţu a precizat că i se pare normal să se interzică cumulul pensiei cu salariul de la stat.

Florin Cîţu: "Este un proiect de lege pe care l-am discutat in Coaliţie, am văzut draftul proiectului de lege, cred ca o să fie comunicare din partea ministerului Muncii, în zilele următoare, cu detalii, cu dezbatere publică şi vom vedea daca vor fi şi excepţii sau nu. Mi se pare un proiect de lege foarte bun, ştiţi că am încercat şi anul trecut acest lucru şi mi se pare normal, în momentul în care ai ieşit la pensie să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau dacă vrei să rămâi angajat, atunci să renunţi la pensie"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat recent că, în condiţiile în care există ”un trend considerabil” privind angajaţii din sistemul public ieşiţi la pensie şi reangajaţi tot la stat, intenţionează să le dea bugetarilor posibilitatea de a lucra până la vârste mai înaintate, însă fără a mai putea cumula pensia cu salariul de la stat.

Un pensionar va putea, în schimb, să cumuleze pensia cu un salariu câştigat lucrând în mediul privat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Cîţu despre interzicerea încasării pensiei cumulate cu salariul de la stat: "Dacă vrei să fii angajat, atunci renunţi la pensie"