Antena Meniu Search
x

Video Clasamentul bunăstării psihice: România a depășit Ungaria la salarii și zile de concediu plătite. Pe ce loc suntem la nivel mondial

Echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată este adesea văzut drept cheia pentru orice, de la un stil de viaţă sănătos, la bunăstarea psihică. Un studiu recent clasează România pe locul 29 din lume, din acest punct de vedere. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 10.03.2024, 15:14

Vezi și

Studiul privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată a luat în considerare mai multe criterii, dar și atitudinea pe care angajații unei țări o au față de locul de muncă. S-au luat în calcul zilele anuale de concedii, modul în care e plătit concediul medical, dar și orele săptămânale lucrate și, în mod evident, plata pentru fiecare ora lucrată.

I-am depășit la salarii și concedii pe vecinii din Ungaria

România nu stă nici bine, nici rău în acest clasament, fiind la jumătatea topului, pe locul 29. Suntem cu un loc mai jos decât vecinii unguri, deși la salarii i-am depășit. Studiul arată că românii își pot lua până la 34 de zile de concediu pe an, în timp ce ungurii doar 33. De asemenea, în România concediul medical este plătit 75% din salariul normal, în timp ce în țară vecină, 60%. Și la plata minimă pe oră stăm mai bine decât vecinii maghiar, 4,16 dolari în România și 3 dolari în Ungaria.

Lucrul care a făcut că România să fie un loc în clasament sub Ungaria e dat de numărul de ore lucrate pe săptămână. Media în țară noastră e de 34, iar în Ungaria de 31. Țările în care se păstrează cel mai stabil echilibru între timp liber și job sunt Noua Zeelandă, Spania și Franța.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Clasamentul bunăstării psihice: România a depășit Ungaria la salarii și zile de concediu plătite. Pe ce loc suntem la nivel mondial