Antena Meniu Search
x

Video Clujul câştigă 80 de milioane de euro de pe urma UNTOLD. Unde se duc cei 250 de euro cheltuiţi de festivalieri

Drumurile tinerilor dornici de distracţie merg la Untold. Aşa că festivalul de la Cluj nu mai este doar un prilej de distracţie în această perioadă, ci şi de profit enorm pentru comercianţi, taximetrişti sau chiar clujenii de rând care-şi închiriază locuinţele pentru turiştii veniţi acolo. Cei mai mulţi bani îi fac în această perioadă şoferii de pe ridesharing. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 04.08.2023, 15:47

Vezi și

Cam 80 de milioane de euro estimează organizatorii că vor rămâne în acest an în oraş, în urma ediţiei UNTOLD şi nu vorbim doar despre suma investită de ei pentru organizarea festivalului, 20 de milioane de euro, ci de banii pe care îi cheltuie cei 300.000 de festivalieri, veniţi la Cluj să se distreze. 

În medie, fiecare festivalier cheltuie în cele patru zile, 250 de euro, iar acest lucru se vede cel mai bine la terasele din centrul oraşului, care în timpul zilei sunt pline.  

Cei mai mulţi bani se duc, însă, pe cazare, atât la hoteluri cât şi la clujenii care pleacă de acasă, zilele acestea, şi-şi închiriază apartamentele, dar şi pe transport. La anumite ore e greu să găseşti un taxi liber pentru că  toate sunt ocupate, ceea ce înseamnă profit. 

Anul acesta, compania de transport local a prelungit programul de funcţionare al anumitor linii de autobuz, toată noaptea, astfel încât cei care trebuie să se întoarcă la cazare să nu mai fie nevoiţi să aştepte zeci de minute după un taxi liber.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Clujul câştigă 80 de milioane de euro de pe urma UNTOLD. Unde se duc cei 250 de euro cheltuiţi de festivalieri