Antena Meniu Search
x

Cea mai dezvoltată comună din România, Ciugud, va avea și o bază sportivă ultramodernă

Comuna Ciugud din Alba continuă să facă concurenţă chiar şi celor mai mari oraşe de la noi. Aici, drumurile agricole sunt asfaltate, iar în spaţiile publice există internet gratuit. Acum, una dintre cele mai dezvoltate comune din ţară se pregăteşte să găzduiască o bază de agrement ultra modernă

Vezi și

Comuna Ciugud din Alba continuă să facă concurenţă chiar şi celor mai mari oraşe de la noi. Aici, drumurile agricole sunt asfaltate, iar în spaţiile publice există internet gratuit. Acum, una dintre cele mai dezvoltate comune din ţară se pregăteşte să găzduiască o bază de agrement ultra modernă, care să atragă ca un magnet cât mai mulţi turişti. Totul se întâmplă cu fonduri europene.

La numai 10 kilometri de Alba-Iulia, oamenii comuna Ciugud se bucură de asflat chiar şi când merg să lucreze câmpul. Au internet în spaţiile publice, piste speciale pentru biciclete, iar iluminatul stradal este asigurat de energia electrică furnizată de centrale eoliene. În curând, locul va găzdui şi o bază de agrement.

Proiectul este creionat şi, de curând, a fost şi aprobat pentru finanţare cu fonduri europene - izvorul de resurse cu care s-a dezvoltat comuna Ciugud. Mai rămâne doar să fie viraţi banii.

Investiţia ajunge la o jumătate de milion de euro. Însă miza este atragerea unui număr cât mai mare de turişti.

Ciugud se numără printre cele mai dezvoltate comune din România, iar în ultimii ani, populaţia a crescut aici cu aproape 25 la sută. Standardele ridicate de viaţă au atras în zonă şi investitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Cea mai dezvoltată comună din România, Ciugud, va avea și o bază sportivă ultramodernă