Antena Meniu Search
x

Contabilul şef de la Tesla demisionează după o lună, provocând scăderea acţiunilor

Contabilul şef de la Tesla, Dave Morton, şi-a dat demisia după numai o lună de la preluarea funcţiei. Anunţul-surpriză a provocat un şoc la bursă, unde acţiunile companiei au scăzut cu 9%.

Sigla Tesla pe o maşină prezentată în China
Contabilul şef de la Tesla, Dave Morton, a demisionat după doar o lună - ImagineChina via Hepta

Contabilul şef de la Tesla, Dave Morton, şi-a dat demisia după numai o lună de la preluarea funcţiei. Anunţul-surpriză a provocat un şoc la bursă, unde acţiunile companiei au scăzut cu 9%.

În textul cu care şi-a anunţat demisia, directorul contabil Tesla, Dave Morton, a avut numai vorbe bune despre compania la care a lucrat doar o lună.

"De când m-am angajat la Tesla, pe 6 august, nivelul atenţiei publice asupra companiei, precum şi ritmul de lucru din companie mi-au depăşit aşteptările. Acest fapt m-a determinat să îmi reconsider viitorul. Doresc să afirm în mod clar că cred cu tărie în Tesla, în misiunea sa şi în perspectivele sale şi nu am niciun fel de dezacord cu conducerea Tesla sau cu raportările sale financiare", a scris Morton.

Cuvintele frumoase ale lui Morton nu a avut însă niciun efect asupra cotaţiilor bursiere, unde acţiunile Tesla au căzut. Vineri, acţiunile au plonjat 8,5%, la 257 de dolari pe unitate. Obligaţiunile senior, cele neasigurate şi scadente în 2025, au scăzut, randamentul efectiv ajungând la circa 8,4%.

Dave Morton a venit la Tesla fix la o zi după ce directorul Elon Mosk a anunţat că ar vrea să retragă compania de la bursă. După 17 zile, Musk s-a răzgândit, după ce anunţul său iniţial provocase rumoare. 

În acest an, Tesla l-a pierdut pe predecesorul lui Morton, ex-directorul contabil Eric Branderiz şi pe Susan Repo, care era trezorier şi vicepreşedinte financiar.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Contabilul şef de la Tesla demisionează după o lună, provocând scăderea acţiunilor