Antena Meniu Search
x

Video Cu cât se ieftinește prețul carburanților la pompă, după ce Guvernul a decis compensarea parţială

Pare că protestele şoferilor din ultimele zile dar şi cele din mediul online îşi ating măcar parţial scopul. Guvernul urmează să anunţe astăzi că va compensa parţial preţul carburanţilor pentru următoarele trei luni. În cel mai bun caz, asta ar înseamnă că, până în toamnă cel puţin, am putea economisi la un plin de benzină sau de motorină câteva zeci de lei.  

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 23.06.2022, 13:52

Vezi și

Liderii coaliției de guvernare au căzut de acord asupra unui mecanism de ieftinire a carburanților și vorbim despre o compensare parțială, care ar urma să fie aplicată în următoarele luni - iulie, august, septembrie - urmând ca după aceste trei luni Guvernul să analizeze cum au evoluat prețurile la pompă.

Cu cât se ieftinește prețul carburanților la pompă

Această compensare ar duce la o scădere a prețului carburanților cu 50 de bani, o parte din compensare venind din partea statului, iar o altă parte, undeva la 25 de bani din partea companiilor petroliere.

În momentul de față, prețurile la pompă au crescut semnificativ. Față de luna trecută, un plin de benzină este mai scump cu 25 de lei, iar unul de mototrină cu 20 de lei. După ședința de Guvern, urmează să aflăm toate detaliile acestui proces de compensare parțială. 

Premierul Nicolae Ciucă anunța că pentru această compensare de trei luni, statul român va cheltui două miliarde de lei. "Am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani aplicată direct la pompă. Apilicăm această decizie, o măsură ce a fost adoptată și de alte țări. Implică atât responsabiltatea guvernului, cât și a companiilor din industria petrolieră. Jumătate din reducere va fi decontată de stat printr-un mecanism impemtnat între distribuitori și ministerele de resort. Mecanismul va fi asigurat pentru 3 luni. Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal. Valoarea pachetului va fi de 2 miliarde lei, jumătate urmând a fi asigurați de la bugetul de stat. Păstrăm ținta de investiții de 7% din PIB", a declarat Nicolae Ciucă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Cu cât se ieftinește prețul carburanților la pompă, după ce Guvernul a decis compensarea parţială