Antena Meniu Search
x

Cum au ajuns roșiile oltenești să se vândă cu 65 de lei kilogramul într-o piață din Alba: "Vine lumea se uită și pleacă"

Valul de scumpiri continuă să îi șocheze pe români și să îi afecteze pe producătorii locali. Într-o piață din Alba Iulie, roșiile oltenești au ajuns să fie vândute și cu 65 de lei kilogramul, iar castraveții autohtoni, chiar și cu 35 de lei, scrie Alba24.ro

de Redactia Observator

la 06.04.2023, 10:50

Cum au ajuns roșiile oltenești să se vândă cu 65 de lei kilogramul într-o piață din Alba: "Vine lumea se uită și pleacă"
Cum au ajuns roșiile oltenești să se vândă cu 65 de lei kilogramul într-o piață din Alba: "Vine lumea se uită și pleacă" - Alba24

În Piața agroalimentară din Alba Iulia, roșiile românești se vând cu 65 de lei, în timp ce cele din import se vând cu 17 – 20 de lei kilogramul. 

”Paștele vine foarte devreme, oamenii au făcut încălzire și ele sunt scumpe. La castraveți prețurile sunt de 30 lei, roșiile, 60 – 65 lei, față de alea de import care sezonul lor este iarna la noi acum încep”, a explicat o vânzătoare, citată de Alba24.

Femeia recunoaște că prețurile îi descurajează pe clienți, iar în piață “bate vântul”.  ”Nu avem ce face, am adus puține doar câte o ladă din fiecare doar ca să începem cu ceva. Dacă era Paștele mai târziu, erau alte prețuri.

Este frig afară, marfă nu este. (…) Nici nu avem cui să vindem. Nici astea de import nu se vând așa bine. Vine lumea se uită și pleacă mai departe. Se miră, dar asta este, nu aș vrea eu să le pun atât la preț, dar sunt scumpe la cumpărare, sunt foarte scumpe, așa pleacă foarte scumpe”, își spune oful vânzătoarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Copilul dumneavoastră a fost victima bullying-ului?

Observator » Stiri economice » Cum au ajuns roșiile oltenești să se vândă cu 65 de lei kilogramul într-o piață din Alba: "Vine lumea se uită și pleacă"