Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum au reușit mulți români să-și reducă rata și perioada creditului. Există și un cost, dar este recuperat rapid

Pentru că nu au mai putut să îşi achite ratele, mulţi români au decis să îşi refinanţeze creditele pe care le au deja. Aşa am ajuns la un număr record de refinanţări. Asta şi pentru că băncile au început să vină cu dobânzi tot mai bune, chiar sub indicii ROBOR şi IRCC.    

de Mădălina Chiţac

la 23.08.2024 , 14:20

Cum în ultimii ani am avut dobânzi ridicate, mulți dintre cei care aveau împrumuturi la bancă s-au trezit în situația în care ratele au crescut de la o lună la alta și nu au mai putut să le plătească, așa că au apelat la refinanțări.

În ultimul an s-a înregistrat un număr record de refinanțări. Mulți români au încercat prin acest lucru să reducă rata și să reducă și perioada creditului. Dacă ne raportăm la primele șase luni din acest an, volumul creditelor a fost de 22 de miliarde de lei, dublu în comparație cu anul trecut, iar o mare parte din aceste credite reprezintă de fapt refinanțări.

Băncile au început să vină cu oferte cu dobânzi care sunt sub 5%, alte bănci vin cu dubânzi care sunt cuprinse între 5 și 6%, mult sub indicii ROBOR și IRCC. În cazul refinanțării există și un cost, care diferă de la o bancă la alta, dar acesta este recuperat într-un timp destul de scurt. 

Vezi și
Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri economice » Cum au reușit mulți români să-și reducă rata și perioada creditului. Există și un cost, dar este recuperat rapid