Antena Meniu Search
x

Cum se răzbună angajaţii concediaţi pe foştii patroni. De frica lor, angajatorii cer, disperaţi, ajutorul experţilor

Angajaţii concediaţi au găsit o metodă inedită de a se răzbuna pe foştii angajatori. Îşi povestesc experienţele pe TikTok, astfel de videoclipuri devenind virale. Temea de reacţiile negative de pe social media i-a determinat pe mulţi directori de companii să caute sfaturi despre cum să acţioneze fără ca aceste decizii să afecteze imaginea companiei, scrie Bloomberg.

de Redactia Observator

la 08.06.2024 , 16:25

Cum se răzbună angajaţii concediaţi pe foştii patroni. De frica lor, angajatorii cer, disperaţi, ajutorul experţilor
Cum se răzbună angajaţii concediaţi pe foştii patroni. De frica lor, angajatorii cer, disperaţi, ajutorul experţilor - Shutterstock

Tot mai multe persoane împărtășesc detalii intime și înregistrări din conversațiile de la locul de muncă, care obișnuiau să aibă loc în spatele ușilor închise. Astfel de videoclipuri au devenit "arme" pentru angajaţii concediaţi. Teama de reacţiile negative de pe rețelele de socializare i-a determinat pe mulţi directori să caute sfaturi despre cum să acţioneze astfel încât situaţiile să "nu le explodeze în faţă".

O companie specializată în logistica concedierilor, spune că baza sa de clienţi a crescut cu 300% anul trecut. "Ei întreabă: ne puteți spune cum să procedăm astfel încât să nu ni se întâmple și nouă?", spune Sarah Rodehorst, cofondator și director executiv al Onwards HR. "Cu rețelele de socializare, toată lumea ne priveşte."

În timp ce datele generale de pe piața forţei de muncă rămân solide, la începutul anului, reduceri mari de locuri de muncă au existat într-o serie de industrii, mai ales în tehnologie, unde mai mulți dintre giganţii americani au eliminat sute sau mii de poziții. 

Articolul continuă după reclamă

O concediere prost gestionată poate afecta reputația unei companii și activitatea sa. Luna trecută, un fost angajat al firmei de tehnologie Cloudflare a împărtășit pe TikTok experienţa concedierii sale, declanșând o avalanșă de critici. CEO-ul companiei a luat poziţie şi a recunoscut că firma sa nu a acţionat "mai uman". 

Indiferent dacă sunt împărtăşite sau nu pe social media, experții în resurse umane spun că concedierile ar trebui întotdeauna gestionate cu grijă. "Ai putea să distrugi viața cuiva", a spus Jenny Dearborn, expert în resurse umane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 37 voturi
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Stiri economice » Cum se răzbună angajaţii concediaţi pe foştii patroni. De frica lor, angajatorii cer, disperaţi, ajutorul experţilor