Antena Meniu Search
x

Curs BNR 13 iulie 2023. Dolarul american a pierdut aproape 7 bani, în raport cu leul românesc, într-o singură zi

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru joi, 13 iulie 2023, iar cifrele afişate arată o prăbuşire neverosimilă a dolarului american.

de Redactia Observator

la 13.07.2023, 13:15

Dolarul american a suferit o cădere neverosimilă în ultimele 24 de ore
Dolarul american a suferit o cădere neverosimilă în ultimele 24 de ore - Profimedia
  • Dolarul american a pierdut aproape şapte bani, într-o singură zi, în raport cu leul românesc.

Dolarul american este în scădere continuă de aproximativ o săptămână, în raport cu celelalte monede străine, dar cursul BNR de joi arată că dolarul american a pierdut în ultima zi cam cât a pierdut în toate celelalte zile la un loc.

Concret, dolarul american a pierdut aproape şapte bani în raport cu leul românesc şi a ajuns să fie evaluat la puţin peste 4,42 lei, după ce, de exemplu, pe 6 iulie 2023, la începutul acestei perioade nefaste pentru dolar, moneda americană era evaluată la aproape 4,56 lei.

Nu este singura monedă străină care joi a pierdut teren în raport cu leul românesc. Moneda unică euro a pierdut aproape un ban, coborând sub 4,95 lei, iar lira sterlină a pierdut mai mult de doi bani şi este evaluată la puţin peste 5,78 lei.

Doar francul elveţian a câştigat teren în raport cu leul românesc, dintre monedele străine cele mai importante. Ba chiar francul elveţian a câştigat mai mult de un ban, faţă de ziua precedentă, şi a ajuns să fie evaluat la peste 5,12 lei.

Preţul pentru un gram de aur a scăzut cu aproape 60 de bani, faţă de ziua precedentă, ceea ce înseamnă că un gram de aur a ajuns să fie evaluat la sub 279 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 13 iulie 2023. Dolarul american a pierdut aproape 7 bani, în raport cu leul românesc, într-o singură zi