Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video De ce insistă Marcel Ciolacu pe ideea unui candidat comun PSD-PNL la prezidențiale - surse

Alegerile locale și cele europene au trecut, iar partidele de la Putere și cele din Opoziție îsi fac deja planuri pentru alegerile prezidențiale. PSD și PNL trebuie să decidă acum dacă vor merge împreună sau separat, iar celelalte partide testează deja apele. 

de Marius Gîrlaşiu

la 11.06.2024 , 21:24

Ne mai despart doar trei luni până la alegerile prezidențiale din luna septembrie, iar la vârful coaliției de guvernare am avut astăzi o primă discuție, o primă negociere de tatonare am putea spune, între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Cei doi lideri ai coaliției de guvernare au încercat să stabilească dacă vor fi adversari în toamnă în bătălia prezidențială sau dacă, din contră, PSD și PNL vor susține un candidat comun. Acesta este scenariul propus în coaliție, spun sursele Observator, de liderul PSD Marcel Ciolacu, cel care insistă de câteva zile cu ideea unei alianțe politice, o alianță prin care PSD și PNL să susțină un candidat comun la alegerile prezidențiale din luna septembrie.

Marcel Ciolacu ar evita o finală prezidențială cu Nicolae Ciucă, unde victoria e incertă

Vezi și

Se întâmplă asta pentru că surse de la vârful Partidului Social Democrat susțin că Marcel Ciolacu încearcă să evite o confruntare prezidențială și și-ar dori, mai degrabă, să păstreze funcția de șef al Guvernului. Ori, dacă ar intra în această bătălie prezidențială, Marcel Ciolacu ar risca un deznodământ necunoscut, pentru că evident Marcel Ciolacu nu poate fi sigur pe victorie în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis a dat și el astăzi un semnal, spunea că românii au validat actuala coaliție prin votul covârșitor pentru lista alianței PSD-PNL la alegerile europarlamentare. De cealaltă parte, în Modrogan liberalii spun că Nicolae Ciucă va fi cu siguranță candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

În ceea ce privește partidele din Opoziție, am văzut deja primele nume: Dominic Fritz și Elena Lasconi sunt variantele luate în calcul în USR și de asemenea Alianța pentru Unirea Românilor își va anunța sâmbătă candidatul la alegerile prezidențiale.

Marius Gîrlaşiu Like

Jurnalism înseamnă să publici tot ceea ce alții - de regulă liderii politici - nu vor să fie publicat. Orice altceva înseamnă doar Relații Publice. Nu am spus-o eu, a spus-o marele scriitor britanic George Orwell.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri economice » De ce insistă Marcel Ciolacu pe ideea unui candidat comun PSD-PNL la prezidențiale - surse