Antena Meniu Search
x

Deşi EURO CREŞTE la peste 4,55, analiştii vorbesc despre o revenire a leului

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,5511 lei/euro, în contrast cu tendinţa regională, dar analiştii cred că leul ar putea recupera distanţa faţă de monedele din regiune.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,5511 lei/euro, în contrast cu tendinţa regională, dar analiştii cred că leul ar putea recupera distanţa faţă de monedele din regiune.

Joi, BNR a afişat un curs de 4,5446 lei/euro.

Leul a scăzut vineri, după un avans înregistrat joi şi o depreciere marţi şi miercuri în faţa euro, în contrast cu tendinţele regionale. 

Analiştii şi investitorii sunt atenţi la politicile guvernului în materie fiscală şi salarială, în condiţiile în care economiştii consideră că deficitul bugetar al României ar putea creşte la niveluri nesustenabile în acest an. 

Analiştii consideră că leul ar putea continua aprecierea, în contextul în care ar trebui să recupereze distanţa faţă de monedele din regiune. 

"Auto-cenzura pieţei pare să aibă un rol important aici, în contextul în care cursul nu s-a consolidat deasupra nivelului de 4,56 lei pentru un euro, nivel depăşit acum mai bine de o lună. Acestea fiind spuse, ne uităm după semne care să indice că BNR va redesena limita superioară, posibil în jurul actualului nivel, iar cursul EUR/RON să se mişte în jos eventual”, arată un raport al ING Bank, publicat vineri. 

Euro a scăzut puternic în faţa dolarului american, fiind cotat pe pieţele internaţionale sub pragul de 1,070 dolari. 

În raport cu leul, dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 4,2325 lei joi la 4,2615 lei vineri. 

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Totodată, cursul francului elveţian a crescut de la 4,2487 lei joi la 4,2563 lei vineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Deşi EURO CREŞTE la peste 4,55, analiştii vorbesc despre o revenire a leului