Antena Meniu Search
x

1 octombrie, ziua oficială a scumpirilor. Cât costă acum un plin la mașină

În ziua oficială a scumpirilor, carburanţii au depăşit cu mult cele mai negre aşteptări. Un litru de motorină costă 5 lei şi 50 de bani la unele benzinării.

Vezi și

În ziua oficială a scumpirilor, carburanţii au depăşit cu mult cele mai negre aşteptări. Un litru de motorină costă 5 lei şi 50 de bani la unele benzinării. De la miezul nopţii a intrat în vigoare supraacciza la carburanţi. Însă scumpirile au fost atât de multe în ultima lună, încât pe nimeni nu mai iau prin surprindere.

Valul de scumpiri a ajuns şi în marile magazine. Produsele pe care în mod obşnuit le cumpărăm costă cu câţiva bani mai mult. Scumpirea nu se simte la fiecare produs în parte. Abia la casa de marcat aflăm că scoatem mai mult din portofel. Diferenţele de preţ le simt în special cei cu venituri mici.

Simţim scumpirile şi când trebuie să facem plinul. La fiecare litru de benzină sau motorină se aplică de azi a doua tranşă a supraaccizei, de 16 bani. Aşa că plinul de motorină, faţă de acum două zile, e mai scump cu 20 de lei.

Iar când vom primi facturile la curent sau la gaze vom vedea alte majorări. Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a anunţat o creştere a tarifelor, în medie, cu 3,45 lei pe luna pentru un consum de 100 kiloWaţi, consumul mediu pentru un apartament cu două camere.

Aşa că la finalul lunii vom vedea că am cheltuit cu 30 de lei mai mult pentru un coş cu alimente de bază, pentru combustibil şi pentru facturi. La toate se adaugă ratele mai mari. Au crescut ROBOR şi cursul euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri economice » 1 octombrie, ziua oficială a scumpirilor. Cât costă acum un plin la mașină