Antena Meniu Search
x

Video Emilian a dat 120.000 de euro pentru o vilă într-un cartier rezidenţial de lângă Bucureşti. S-a trezit însă înconjurat de oi. "Cine a fost mai întâi: stâna sau casa?"

Situaţie dificilă pentru locuitorii unui cartier rezidenţial de lângă Bucureşti. Complexul a fost ridicat în jurul unei stâne, iar acum pe lângă vederea spre... oi, oamenii trebuie să stea cu geamul închis din cauza mirosului. În plus, deseori sunt deranjaţi de insecte şi chiar şoareci. Dezvoltatorul le-a vândut, pe lângă vile, promisiunea că stâna va fi mutată pe un alt teren. Greu de înfăptuit, însă. Ciobanul spune că el a fost cel care s-a mutat primul în cartier. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 30.04.2022, 20:07

Vezi și

Au vrut să trăiască la aer curat, dar s-au trezit înconjuraţi de oi. Este bonusul pe care l-au primit, din partea dezvoltatorului, câteva familii care s-au mutat, recent, într-un cartier rezidenţial din Clinceni-Ilfov. 

Emilian şi familia lui se află printre cei care privesc din balconul casei direct către stâna cu oi. 

Emilian Stănoiu, proprietar: Am crezut că e ceva temporar, pentru că nu-mi imaginam că, odată ce o să se dezvolte aici zona stâna o să continue să existe. Acum, că s-a încălzit vremea, în primul rând mirosul este insuportabil. Au început şi insectele. Pe lângă casa noastră sunt numai materii fecale. 

Vecinul său trăieşte aceeaşi experienţă. "E aproape insuportabil de stat în curte. În afară de miros, şobolani. Da, da, da. Sunt foarte mulţi. Aici îşi curăţă stâna şi toată mizeria o aruncă aici"

Pe acelaşi subiect

Emilian Stănoiu, proprietar: Primăria de aici a spus că cine a fost mai întâi aici: stâna sau casa? 

120.000 de lei pentru o vilă lângă stână

Greta Neagu, reporter Observator: Stâna se află în acest loc, la doi paşi de drumul principal, de mai mulţi ani, însă autorităţile au dat în zonă autorizaţii de construcţie. Aşa s-a ajuns ca astăzi stâna să se afle în centrul unui cartier rezidenţial.

Ioana Cazacu, vecină de cartier: Păi dacă eu stau aici de 12 ani şi i-am găsit aici. Vă daţi seama că sunt de ani şi ani de zile. Toate casele - şi noi după ei am venit. 

Vecină: Miroase foarte tare. Groaznic. Mai ales când o să vină căldura, ne îngrozeşte. 

Ioana Cazacu, vecină de cartier: Situaţia e critică pentru că nu ne deranjează din alte puncte de vedere, mirosul animalelor. 

Oamenii spun şi că au sesizat de mai multe ori atât primăria, cât şi autoritatea de mediu. N-au primit o soluţie. 

Ion Constantin, proprietarul stânei: Eu n-am deranjat, în primul rând, pe nimeni. Nu era nicio casă făcută aicea când eram cu oile aicea. Deci pe mine m-a găsit aicea cu stâna făcută. 

Trecătoare: Eu mă gândeam la oameni, ştiţi. La cei care trăiesc din asta. Ce-a fost mai întâi? Stâna sau ...ce? 

Primarul comunei nu a fost de găsit pentru un punct de vedere. Un alt edil însă este convins că dreptatea e de partea locuitorilor din complex. 

Ştefan Ilie, primar Tulcea: Chiar dacă cetăţeanul se afla dinaintea intrării în intravilan a acelor terenuri, activitatea lui nu mai este compatibilă cu locuirea. Cetăţenii pot face reclamaţie, în principal, la Direcţia de Sănătate Publică, pentru că vorbim aici de sănătatea populaţiei. 

Ion Constantin, proprietarul stânei: De mutat, eu o să le mut dacă mă înţeleg cu oamenii. Vorbesc la primărie ca să-mi dea un loc undeva. 

Reporter: - Deci sunteţi dispus să vă mutaţi.

Ion Constantin, proprietarul stânei: Păi...Proprietarii care au venit acum "zice" că le miroase, dar ceilalţi...nu mi-a făcut nimeni că le miroase. 

O vilă în acest cartier costă peste 120 de mii de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri economice » Emilian a dat 120.000 de euro pentru o vilă într-un cartier rezidenţial de lângă Bucureşti. S-a trezit însă înconjurat de oi. "Cine a fost mai întâi: stâna sau casa?"