Antena Meniu Search
x

Fabrica de 1 miliard de euro care se va construi în România. Investiţia masivă aparţine unei firme din Turcia

O companie de investiţii cu sediul în Turcia investeşte aproape 1 miliard într-o fabrică de oţel care va fi construită în România. 

de Redactia Observator

la 30.03.2024, 10:59

Fabrica de 1 miliard de euro care se va construi în România. Investiţia masivă aparţine unei firme din Turcia
Fabrica de 1 miliard de euro care se va construi în România. Investiţia masivă aparţine unei firme din Turcia - Ussuri Capital

Ussuri Capital este o firmă de investiții axată pe proiecte de dezvoltare în industria siderurgică care utilizează tehnologii ecologice. În fabrica din România se vor produce produse din oțel plat. Compania a finalizat deja un studiu de fezabilitate preliminar în luna martie, iar acum se interesează cu privire la parcelele de teren care ar putea fi folosite pentru unitatea de producție.

Când ar putea fi gata construcţia uzinei

Potrivit Profit.ro, proiectul este realizat de la zero, în procesul de producție fiind utilizate deșeuri locale. Uzina ar putea fi gata în 2027-2030. Cheltuielile de capital pentru prima etapă sunt estimate la 160 de milioane de euro, iar pentru cea de-a doua etapă, la 700-800 de milioane de euro. 

Compania Ussuri Capital a fost fondată de Roman Kurashev, un manager ucrainean, care până în 2021 a deținut diverse roluri de strategie și comerciale senior la Metinvest Holding, unul dintre cei mai mari producători de oțel și furnizori de peleți din Europa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 21 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Fabrica de 1 miliard de euro care se va construi în România. Investiţia masivă aparţine unei firme din Turcia