Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fabrica româneasca de caiace de la Reghin continuă o tradiție a orașului

Pe râurile noastre vor pluti din nou caiace româneşti! Mai mulţi pasionaţi vor să reînvie tradiţia fabricării acestor ambarcaţiuni, dar şi recondiţionarea celor vechi. Şi nu e o întâmplare că vor face asta la Reghin.

de Redactia Observator

la 24.07.2019 , 10:20

Pe râurile noastre vor pluti din nou caiace româneşti! Mai mulţi pasionaţi vor să reînvie tradiţia fabricării acestor ambarcaţiuni, dar şi recondiţionarea celor vechi. Şi nu e o întâmplare că vor face asta la Reghin. Demult, la o renumită fabrică de articole sportive din oraş, se construiau bărci care ajungeau chiar şi peste hotare. Iar iubitorii de caiace vor primi ajutor chiar de la meşteri care au lucrat acolo. În plus, turiştii dornici de adrenalină vor fi învăţaţi despre tainele sporturilor extreme pe apă.

Sunt arhitecţi sau ingineri, dar îi uneşte o pasiune comună: ambarcaţiunile. Au moştenit dragostea pentru bărci de la bunicii lor care, pe vremuri, au lucrat la fabrica de echipamente sportive din oraş. Acum, vor să ducă tradiţia mai departe.

Nu este treabă uşoară, căci vremurile s-au schimbat. Din fericire, au sprijin de nădejde. Chiar doi foşti angajaţi ai fabricii de odinioară, care îi învaţă tainele ambarcaţiunilor bine lucrate.

Vezi și

Planurile iubitorilor de caiace nu se opresc aici. Pe viitor, ei vor să deschidă un muzeu unde să expună ambarcaţiuni noi sau refăcute. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri economice » Fabrica româneasca de caiace de la Reghin continuă o tradiție a orașului