Economic

Schimbările climatice pot duce la fenomene meteo extreme. Află cum să-ți protejezi locuința de intemperii

Publicat pe 24.04.2018 la 12:49 Actualizat pe 24.04.2018 la 12:56

Schimbarea climei este un fenomen care nu mai poate fi negat. Fluctuațiile de vreme din ultima perioadă sunt doar un alt exemplu care confirmă un fenomen aflat de mult timp în derulare.

Schimbarea climei este un fenomen care nu mai poate fi negat. Fluctuațiile de vreme din ultima perioadă sunt doar un alt exemplu care confirmă un fenomen aflat de mult timp în derulare. Datele strânse de la peste 94 de stații meteo între anii 1961 și 2007 arată schimbări semnificative ale vremii, conform Climate Change Post. Temperatura a crescut cu peste 2℃ în anotimpurile de iarnă, primăvară și vară în această perioadă, lucru destul de îngrijorător.

Însă poate cel mai tulburător efect al schimbărilor climatice este apariția fenomenelor meteo extreme. Acestea apar sub formă de vânturi și furtuni puternice sau precipitații și ninsori abundente, care pot crea pagube majore și pot afecta viețile a mii de oameni. Tocmai de aceea, e important să știi cum să-ți pregătești casa:

Ploaia

Atât la case, cât și la blocuri, acoperișul e o parte foarte importantă a structurii, iar precipitațiile îl pot afecta serios dacă nu este bine izolat. Tocmai de aceea, e foarte important să folosești materiale de cea mai bună calitate pentru hidroizolații. În caz contrar, apa se va infiltra și va afecta tavanul și pereții, iar infiltrația nu se va opri până când acoperișul nu e reparat.

Izolarea acoperișului va crește durata de viață a acestuia și îl va face mai rezistent la intemperii. Nu doar precipitațiile, dar și căldura soarelui pot contribui la deteriorarea acoperișului. Izolația acționează ca un strat protector, care preia o parte din sarcina termică și diminuează efectele căldurii

Temperatura

Schimbările bruște de temperatură au devenit o realitate cotidiană, motiv pentru care ar fi o idee bună să-ți izolezi locuința. Izolarea casei funcționează într-un mod foarte convenabil. Aceasta reține căldura în interior în timpul iernii și în exterior în timpul verii. Izolația te protejează și de schimbările bruște de temperatură, pentru că reține frigul în exteriorul casei, astfel că temperatura scade mult mai greu în interior.

De asemenea, izolația te va ajuta să conservi energie, în special în perioadele reci ale anului. Conform Energuide, izolația are rolul de a forma în jurul casei tale o barieră, menită să acționeze ca o zonă tampon între vremea de afară și interiorul casei tale.

Vântul

De la an la an, ne confruntăm cu furtuni și vânturi tot mai puternice, care pot fi un pericol atât asupra spațiului public cât și asupra locuințelor private. Tocmai de aceea, e important să iei măsuri pentru a fortifica părțile mai vulnerabile ale casei tale împotriva vântului.

Conform FEMA, trebuie să repari orice elemente care s-ar putea desprinde din fațada, pereții și acoperișul casei, precum și la coșul de fum sau la verandă, dacă este cazul. Într-o furtună puternică, orice lucru care nu e bine țintuit se poate desprinde și poate cauza pagube locuinței tale. Iar asta include și scaunele sau masa din grădină, care se pot transforma în adevărate proiectile pe un vânt forte puternic.

Grindina

Cândva un fenomen relativ rar în România, grindina s-a intensificat considerabil în ultimii ani. Poate fi un fenomen foarte distructiv, care afectează grav culturile și casele din zonele în care apare. Din fericire, efectele grindinei pot fi diminuate considerabil dacă folosești materiale de calitate pentru construcția și izolarea acoperișului casei.

Pe lângă materiale, o importanță deosebită o are și învelitoare acestuia. Dacă folosești o învelitoare rigidă pentru acoperiș, țiglele sau șindrila de pe casă vor rezista mult mai bine la rafalele de gheață. De asemenea, ar fi o idee bună să faci inspecții regulate ale acoperișului, ca să poți înlocui elemente lipsă și să poți repara orice defecțiuni.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Cum să-ți protejezi locuința de intemperii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Citește și

Managerul Spitalului Colentina a fost internat, infectat cu coronaviruspe observatornews.ro
Claudia, o moașă din România, a devenit simbolul luptei cu pandemia de coronavirus în Marea Britaniepe observatornews.ro
O nouă țară europeană intră, din nou, în carantină! Peste 300.000 de oameni sunt afectați. În Italia se pregătesc restricții noipe a1.ro
🔥🔥🔥 Atenție, conținut nerecomandat cardiacilor! Daniela Crudu şi sora ei, show incendiar la plajă | VIDEOpe a1.ro
Cât costă școala de șoferi în 2020. Prețurile în funcție de categoriepe spynews.ro
Ce complicații poate aduce infectarea cu Coronavirus. Delirul și psihoza se numără printre acesteape spynews.ro
Un nou pericol vine din China! Pronosticul dat de experți pentru următorii anipe antenasport.ro
Viteză uluitoare, surprinsă de radar în Italia: 703 km/h într-o localitate cu 2.000 de oamenipe antenasport.ro
Jurământulpe antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lorpe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batmanpe tvhappy.ro
Oana Roman a dezvăluit dieta minune cu ajutorul căreia a slăbit spectaculos. Cu lacrimi în ochi, despre cei 20 de ani în care a fost hărțuită pentru că era grasăpe antena3.ro
Rareș Bogdan aruncă bomba. Cine este de vină pentru criza Covid din România: Populația și autoritățile nu sunt vinovatepe antena3.ro
Cat costa taxa pod de la Ruse. Pretul este diferit la intrarea din Bulgaria, fata de iesirea spre Romaniape cars.ro
Secretul lui Bill Gates. Se întâmplă chiar acum sub nasul tuturorpe playtech.ro
6 zodii care o iau razna în această varăpe jurnalul.ro
Armata suferă prima pierdere: restaurantul CCA, răpus de Covidpe jurnalul.ro