Antena Meniu Search
x

Video Formula de calcul a Ministrului de Finanţe, privind plafonarea preţurilor la combustibili. Pe cine afectează calculele

După un nou val de proteste în benzinăriile din marile oraşe ale ţării, politicienii încep să reacţioneze. În coaliţia de guvernare, se vorbeşte deja despre plafonarea preţurilor la combustibili, iar o discuţie în acest sens a avut loc miercuri dimineaţă la Palatul Victoria. 

de Larisa Bernaschi

la 22.06.2022, 14:30

Vezi și

Miercuri dimineaţă a avut loc o primă întâlnire între premierul Nicolae Ciucă, reprezentanţi ai Ministerului Energiei şi Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, în contextul în care, săptămâna trecută prim-ministrul le-a solicitat celor doi miniştri de resort să vină cu soluţii şi cu o analiză cum s-a ajuns ca preţul la carburant să ajungă la aproape 10 lei litrul la pompă.

Ministrul de Finanţe i-a prezentat premierului o formulă de calcul referitoare la plafonarea preţului la pompă

Potrivit informaţiilor obţinute de Observator, ministrul de Finanţe, Adrian Câciu i-a prezentat premierului Nicolae Ciucă o formulă de calcul, astfel încât, să existe un fel de plafonare la preţul de la pompă, însă, la această plafonare de preţuri să contribuie toţi cei care sunt pe lanţul de aprovizionare. Cu alte cuvinte, să nu fie afectate doar benzinăriile. 

Rămâne de văzut care va fi decizia finală, pentru că va fi o decizie politică. 

Tot miercuri, premierul Nicolae Ciucă se întâlneşte cu liderii coaliţiei, cu Marcel Ciolacu şi, cel mai probabil, şi cu Kelemen Hunor şi se aşteaptă o decizie finală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Formula de calcul a Ministrului de Finanţe, privind plafonarea preţurilor la combustibili. Pe cine afectează calculele