Antena Meniu Search
x

Ciolacu vrea ca prețul la carburanți să fie plafonat: "Aștept ministrul Energiei să ne spună cum rezolvă această problemă"

Marcel Ciolacu a afirmat, luni, la sediul partidului, înainte de şedinţa conducerii social-democrate, că trebuie plafonat preţul la combustibili. Liderul PSD a precizat că măsura ar trebui să fie discutată în cadrul coaliției de guvernare. 

de Redactia Observator

la 20.06.2022, 11:09

Ciolacu vrea ca prețul la carburanți să fie plafonat: "Aștept ministrul Energiei să ne spună cum rezolvă această problemă" - Hepta

"Părerea mea este că trebuie plafonat prețul, cu o marjă de profit. Aștept ministrul Energiei să vină să ne spună cum rezolvă această problemă, dacă nu, oricum o să venim și noi cu propunerile noastre", a declarat liderul Marceal Ciolacu.

El a a invocat veniturile excepționale ale companiilor din energie, "unele bazate pe un preț speculativ, din punctul meu de vedere".

"Este normal să solicităm, pentru o perioadă limitată, un efort din partea acestor companii. Nu este nici incorect, nici injust, este un element corect", a mai spus liderul social-democrat.

Preţul exagerat de la pompă a stârnit revolta în mai multe oraşe din ţară.

Pe acelaşi subiect

În ultime zile, mai multe benzinării din ţară au fost complet blocate, după ce sute de şoferi au alimentat cu doar câţiva zeci de bani şi au plătit cu cardul. La sfârşitul lunii este anunţat un protest uriaş, la care vor participa peste 200 de mii de şoferi din toată ţara.

Ungaria a prelungit plafonarea preţurilor la carburanţi

Guvernul de la Budapesta a extins până la 1 octombrie plafonarea preţurilor la combustibili şi la unele alimente de bază în Ungaria, în timp ce plafonarea dobânzilor la creditele ipotecare va rămâne în vigoare până la finalul anului, a anunţat, săptămâna trecută, premierul Victor Orban.

Guvernul de la Budapesta a anunţat, în noiembrie, că preţurile la benzină şi motorină nu pot depăşi 480 forinţi (1,25 dolari) pe litru la benzinării, sub preţurile actuale, de peste 500 de forinţi. De asemenea, în februarie, au fost plafonate preţurile unor alimente de bază.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Ciolacu vrea ca prețul la carburanți să fie plafonat: "Aștept ministrul Energiei să ne spună cum rezolvă această problemă"