Antena Meniu Search
x

Frigidere Fram, celebre în comunism, readuse la viață de compania care a reinventat bicicletele Pegas

Compania Network One Distribution (NOD), cel mai mare distribuitor local IT&C, deţinută integral de Iulian Stanciu, preşedinte executiv eMAG, se pregăteşte să readucă pe piaţă marca de frigidere Fram, comercializată în regimul comunist, în perioada anilor '60 - '70, relatează Profit.ro.

de Redactia Observator

la 17.05.2021, 14:04

Frigidere Fram, celebre în comunism readuse la viață de compania care a reînventat bicicletele Pegas
Frigider Fram - facebook.com/frigiderfram

Acum, NOD a înregistrat marca "Fram, din trecut în prezent". "NOD a dezvoltat o strategie de revitalizare a brandurilor istorice româneşti, precum Diamant şi Pegas. Fram este parte din aceeaşi iniţiativă si primul pas a fost să înregistrăm marca", au transmis reprezentanţii NOD pentru Profit.ro.

Primele modele de frigidere Fram au fost produse şi vândute 1961 la Întreprinderea de Maşini Electrice Bucureşti, fosta uzinele Klement Gottwald. În anii 60, autorităţile comuniste au mutat producţia frigiderelor la Sadu (Gorj). În această fabrică, cu o licenţă cumpărată din Franţa, au apărut noi modele de frigidere marca Thomson, redenumite ulterior Frigero şi apoi Arctic.

Iulia Stanciu a preluat în 2015 și bicicletele Pegas, un alt "brand" comunist. Pegasul a aparut la începutul anilor '70, într-o fabrică din Zărnești, Brașov, și în scurt timp a devenit un obiect extrem de râvnit de majoritatea românilor. Iar pentru partid - un adevărat simbol al socialismului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Frigidere Fram, celebre în comunism, readuse la viață de compania care a reinventat bicicletele Pegas