Antena Meniu Search
x

Video Friptura sfârâie, amenda creşte. Sancţiuni şi de 5.000 de lei pentru românii care fac grătar în locuri neamenajate

Dacă legea bunului simţ nu funcţionează pentru cei care fac grătar, atunci se aplică legea! Pofta de carne rumenită pe cărbuni arde la buget dacă aprindeţi focul în locuri neamenajate. Iar dacă mergeţi la un picnic, aveţi grijă să lăsaţi curat în urmă. Amenzile pot ajunge la mii de lei. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 16.04.2023, 08:49

Vezi și

Dacă e soare şi sărbătoare atunci e şi grătar, spune o lege nescrisă. Legile scrise, însă, ne interzic să aprindem focul oriunde, oricum. La ora prânzului, acest parc din Craiova e învăluit în fum de mici şi carne friptă. Pofticioşii n-au mai avut răbdare.

"Facem din timp pentru că mâine este vremea urâtă şi am zis că astăzi să ne bucurăm de grătar.''

"Aţi ales întâmplător locul sau ştiaţi că este amenajat şi de asta aţi venit aici?

Ştiam că e amenajat special pentru a face un grătar şi am venit intenționat.''

Pe acelaşi subiect

Legea spune clar că avem voie să facem grătar doar în locuri special amenajate, iar focul trebuie supravegheat în permenenţă. Aici, autorităţile sunt obligate să asigure containere destinate colectării selective a deşeurilor şi toalete ecologice.

Mare atenţie şi la cum faceţi curat în urma dumneavoastră. Aveţi obligaţia să aruncaţi deşeurile pe categorii. În caz contrar, vă puteţi alege cu o amendă de până la 500 de lei.

"Aici avem coşuri de gunoi şi strângem undeva mizeria pe care o facem şi punem la coşul de gunoi.'' 

Amendă şi de 5.000 de lei pentru un grătar la pădure

Dacă aveţi în plan să faceţi grătarul direct la pădure e mai bine să renunţaţi la idee. Pofta vă poate costa 5.000 de lei. Puteţi, în schimb, să veniţi cu carnea deja preparată de acasă şi să vă bucuraţi de un picnic la iarbă verde.

Mulţi aleg să iasă la picnic în pădurile şi poienile din jurul marilor oraşe şi nu ţin cont de nicio regulă, scrisă sau nescrisă. Natura e sufocată de peturi, doze de aluminiu şi alte gunoaie. Legea îi sancţionează şi pe cei care aruncă ţigări sau chibrituri aprinse în alte locuri decât cele special amenajate. Iar amenzile ajung la 3.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Friptura sfârâie, amenda creşte. Sancţiuni şi de 5.000 de lei pentru românii care fac grătar în locuri neamenajate