Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Guvernul a alocat 4 miliarde de lei pentru plata facturilor la energie. Nu toţi românii vor primi vouchere: cine poate încasa banii

Românii vulnerabili vor primi 1.400 de lei, ajutor pentru plata facturilor la energie. Banii vin de la Uniunea Europeană şi vor fi repartizaţi de guvern.

De Bianca Iacob la 26.11.2022, 19:47
Vezi și

Vor beneficia de acest ajutor în primul rând pensionarii care au venituri mai mici de 2.000 de lei, apoi vorbim despre persoanele cu handicap sau familiile care primesc ajutor social sau alocaţie de susţinere de la Guvern. Banii vor veni în două tranşe, câte 700 fiecare. Prima tranşă ar urma să fie oferită în luna februarie a anului viitor, iar cea de-a doua în luna septembrie. Banii vor putea fi folosiţi până la finalul anului viitor.

Pentru acest program, Guvernul a alocat 4 miliarde de lei, bani europeni. Aceşti bani vor veni sub forme de vouchere, vouchere cu care pot fi obţinute compensaţii de la plata facturii la energie electrică sau la încălzire termică centralizată, gaze sau lemne de foc.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Guvernul a alocat 4 miliarde de lei pentru plata facturilor la energie. Nu toţi românii vor primi vouchere: cine poate încasa banii