Antena Meniu Search
x

Video Guvernul dă bani românilor care vor să deschidă o afacere într-o zonă de munte. Care sunt criteriile pentru a beneficia de ajutor

Veşti bune pentru cine vrea să pună bazele unei afaceri într-o zonă de munte. Guvernul a adoptat trei hotărâri prin care se pot aloca fonduri importante pentru demararea unei astfel de investiţii.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 20.10.2022, 08:29

Vezi și

Este vorba, mai exact, despre un sprijin pe care Guvernul il ofera celor care vor sa infiinteze stâne, centre de colectare sau prelucrare a laptelui sau centre de colectare a fructelor de pădure, ciupercilor sau a plantelor medicinale. 

Bani de la stat pentru afaceri la munte

Proiectul privind stânele trebuie sa aiba o valoare de cel mult 300 de mii de lei. Iar din aceasta suma, jumatate reprezinta ajutor de stat. Cu restul trebuie sa contribuie beneficiarul.

Cat priveste celelalte doua proiecte, acestea trebuie sa fie de cel mult 500 de mii, respectiv 600 de mii de lei, iar statul contribuie cu 40%. Vorbim de proiecte de investiții în valoare totală de circa 220 de milioane de lei.

Cele trei scheme de ajutor se vor aplica pana la sfarsitul acestui an, urmand ca platile sa se faca pana la finalul anului viitor. Prin aceste proiecte, se urmareste ca fermierii sa fie incurajati sa investeasca in zona montana, sa ofere produse de calitate, sanatoase și sa creeze locuri de muncă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Guvernul dă bani românilor care vor să deschidă o afacere într-o zonă de munte. Care sunt criteriile pentru a beneficia de ajutor