Antena Meniu Search
x

Video Guvernul pregăteşte noi taxe şi impozite. Ce produse ar urma să se scumpească după modificarea TVA-ului

Guvernul analizează un pachet de creşteri de impozite şi taxe. Coaliţia vrea să introducă un impozit de 10% pentru licenţa la jocurile de noroc sau produsele de tutun, ori băuturi scumpe, o taxă de 1% pentru clădirile rezidenţiale care cumulat depăşesc 500 de mii de euro, o taxă mărită de 10%, dar şi majorarea salariilor minime de la 3.000 de lei la 3.300 de lei în prima etapă şi la 3.750 în a doua, respectiv în construcţii de la 4.000 la 4.500 lei. Aceste decizii ar urma să fie aplicate în curând. 

de Redactia Observator

la 13.07.2023, 08:41

Vezi și

Noile taxe ar aduce şi noi scumpiri. Astfel, prețul mai multor produse ar urma să crească din septembrie ca urmare a modificărilor privind TVA-ul.

Mâncarea animalelor, mai scumpă 

De exemplu, mâncarea animalelor de companie nu va mai beneficia de facilități fiscale, urmând să crească taxa pe valoarea adăugată la 19% începând din aceasta toamnă. Aceeași măsură o are în vedere guvernul și pentru produsele bio, suplimentele alimentare, care acum beneficiază de un TVA de 9%.

De asemenea, Executivul ar pregăti și o taxă pentru companiile care își externalizează veniturile. Se vorbeşte de un impozit de 15% pentru sumele scoase din țară.

Se analizează inclusiv creșterea TVA pentru plimbările de agrement. În plus, guvernanții ar avea în vedere inclusiv introducerea taxei de 1% pentru companiile care au venituri de peste 100 de milioane de euro pe an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Guvernul pregăteşte noi taxe şi impozite. Ce produse ar urma să se scumpească după modificarea TVA-ului