Antena Meniu Search
x

Guvernul strânge cureaua: Consilii de Administrație mai mici, după colectarea slabă la buget. Se reduc și indemnizațiile

Coaliţia de guvernare a decis, marţi, în şedinţa de la Palatul Victoria, reducerea cheltuielilor bugetare cu 20 de miliarde de lei, în urma colectării slabe la bugetul de stat, dar fără a tăia de la investiţii. Astfel, printre măsurile discutate se află reducerea numărului de membri din Consiliile de Administraţie ale companiilor de stat şi reducerea valorii indemnizaţiilor de şedinţă, pentru ca guvernul să se încadreze în deficitul bugetar.

de Redactia Observator

la 04.04.2023, 21:25

Vezi și

Ministrul Finanţelor a făcut în şedinţa coaliţiei o prezentare a situaţiei economice, arătând că există o colectare mai mică la bugerul de stat, sub ţinta asumată de ANAF.  Astfel, din luna septembrie, suma care a rămas necolectată a fost de 5 miliarde de lei. 

Coaliţia a decis reducerea cheltuielilor bugetare cu 20 de miliarde de lei, dar fără a tăia de la investiţii

Astfel, măsurile discutate vizează reducerea numărului de membri din Consiliile de Administraţie ale companiilor de stat şi reducerea valorii indemnizaţiilor de şedinţă. Consiliile cu 7 membri se vor reduce la 5, iar cele cu 11 membri vor avea de acum înainte doar 7.

În paralel se vor lua şi măsuri de creştere a colectării taxelor, accizelor. Coaliţia a fost de acord cu măsurile propuse de Ministerul de Finanţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Guvernul strânge cureaua: Consilii de Administrație mai mici, după colectarea slabă la buget. Se reduc și indemnizațiile