Antena Meniu Search
x

Video Guvernul vrea să scadă valoarea tichetului Rabla pentru electrice. La ce preţuri vor ajunge maşinile de 20.000 de euro

Statul vrea sa scada tichetul Rabla Plus, folosit la achiziţia de maşini electrice noi. Ministrul Mediului susţine că automobilele verzi au preţuri mai mici în ultimii ani. În plus, sunt foarte mulţi doritori iar banii din program se epuizează rapid şi nu ajung  pentru toată lumea. 

Claudiu Crăciunică
de Claudiu Crăciunică

la 13.10.2023, 09:04

Vezi și

După plafonarea din primăvară a valorii maxime pentru mașinile electrice achiziționate prin Rabla Plus la suma de 75.000 de euro, ministrul crede că și valoarea tichetului ar trebui modificată. 

Mai puțini bani pentru electrice. Guvernul vrea să scadă valoarea tichetului Rabla Plus

Mircea Fechet, Ministrul Mediului: Astăzi avem mașini electrice cu un preț accesibil în legătură cu care probabil ar trebui să discutăm și despre valoarea voucherului.

Surse Observator spun că ajutorul statului ar putea scădea de la 51.000 de lei până la 35 - 40.000 de lei. Asta înseamnă că mașinile cu preț de listă 20.000 euro, care acum costă prin Rabla Plus aproximativ 10.000 de euro, ar putea să fie 13.000 de euro de la anul. 

Pe acelaşi subiect

Dealerii auto nu sunt deloc încântați de ideea ministrului

Nicolae Rosca, director de vânzări electrice: În mintea consumatorului va fi un sentiment de deznădejde, să-i spun așa, care se baza pe niște bani si trebuie să-și refacă bugetul. 

Pușa Dumitriu, coordonator vânzări: Eu cred că va fi un impact dur asupra vânzărilor de mașini electrice. În momentul acesta, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice piața este 95 la sută spre 99 la sută dependentă de prima de casare de la stat.

Unii şoferi cred că e un lucru bun dacă bugetul va fi împărţit către mai mulţi viitori proprietari. 

Anul acesta au fost casate peste 10.000 de autovehicule prin programul Rabla Plus înainte de sesiunea din septembrie, iar până la finalul anului se preconizează că se va ajunge până la aproximativ 20.000 de automobile poluante scoase din uz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Guvernul vrea să scadă valoarea tichetului Rabla pentru electrice. La ce preţuri vor ajunge maşinile de 20.000 de euro