Antena Meniu Search
x

Video Harta salariilor din România. Judeţele în care se plăteşte cel mai bine: cât câştigă un angajat din Bucureşti

An Nou, îngrijorări vechi. Cu siguranţă un trai decent şi o viaţă liniştită din punct de vedere financiar sunt printre cele mai populare rezoluţii pentru 2023. Totul depinde de salarii. Potrivit calculelor Institului Naţional de Statistică, veniturile medii ale angajaţilor români au crescut în ultimul an. Rămân totuşi discrepanţe destul de mari între regiunile ţării.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 05.01.2023, 17:07

Vezi și

Capitala, dar și județele Cluj şi Timiş conduc clasamentul celor mai mari salarii medii nete din economia locală. Datele INS arată că, în medie, un angajat din București primește în mână peste 5.200 de lei, unul din Cluj aproape 4.800 de lei, în timp ce unul din Timiș câștigă în jur de 4.300 de lei net.

Dacă vorbim despre majorări salariale, cel mai mult au crescut, în ultimul an, salariile din Sălaj, cu 25% în septembrie 2022 faţă de septembrie 2021, până la aproape 3.500 de lei, urmate de cele din Covasna, cu o creştere de 20%.

Judeţele cu cele mai mici salarii

La polul opus, cel mai puţin au crescut salariile din Harghita, Vâlcea şi Tulcea, arată statisticile. În Harghita un salariat este remunerat, în medie, cu 2.980 de lei, în Vâlcea cu aproape 2.2900, iar în Tulcea cu aproape 3.200 de lei net. Alături de Vrancea și de Teleorman aceste județe au înregistrat cele mai mici salarii din economie. 

Dincolo de aceste medii, în România peste 1,5 milioane de angajați din cei aproape 5 milioane câți sunt în total lucrează pe salariul minim pe economie care, de la 1 ianuarie 2023, a ajuns la 1.863 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Harta salariilor din România. Judeţele în care se plăteşte cel mai bine: cât câştigă un angajat din Bucureşti