Antena Meniu Search
x

Video Ieşirile în oraş sunt tot mai costisitoare. Câţi bani au scos românii din buzunar pentru o masă la restaurant în 2022

Ieşirile în oraş i-au costat mai mult pe români în 2022 faţă de anul precedent. Indiferent că au ieşit la restaurant, cafenea sau pur şi simplu au luat ceva de la un fast food, oamenii au scos din buzunar mai mult decât în 2021.  

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 06.12.2022, 08:15

Vezi și

A fost un an foarte bun pentru restaurante şi cafenele. Astfel, încasările sectorului HoReCa din acest an sunt estimate să ajungă la 7,5 miliarde de euro, mai mult cu 30% faţă de anul trecut, fiind şi cea mai mare sumă de până acum.

Principalul motiv al creşterii nu este doar numărul mai mare de persoane care ies să ia masa în oraş, dar şi suma cheltuită de fiecare. În 2019, doar 2% dintre cei care ieşeau să ia masa în oraş cheltuiau mai mult de 100 de lei pe o masă, anul acesta numărul celor care au depăşit acest prag de 100 de lei cheltuiţi a ajuns la 9%.

Merg în continuare foarte bine şi firmele de livrări, fiind un obicei pe care l-am dobândit din pandemie, spun specialiştii, dar cu care am rămas. Tot specialiştii menţionează la finalul studiului că, deşi industria HoReCa rămâne destul de atractivă pentru investiţii, se confruntă în continuare cu două mari probleme: lipsa de personal calificat şi lipsa de digitalizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Ieşirile în oraş sunt tot mai costisitoare. Câţi bani au scos românii din buzunar pentru o masă la restaurant în 2022