Antena Meniu Search
x

Începe bătălia pentru maşinile viitorului. Este extins programul Rabla Plus, cu automobile electrice

Începe bătălia pentru maşinile viitorului. Oficialii extind programul Rabla Plus, şi tot mai mulţi tineri vor să obţină ajutorul de 10.000 de euro, pentru a-şi

Vezi și

Începe bătălia pentru maşinile viitorului. Oficialii extind programul Rabla Plus, şi tot mai mulţi tineri vor să obţină ajutorul de 10.000 de euro, pentru a-şi cumpăra un autoturism electric. În primele şapte luni, vânzările de vehicule ecologice s-au triplat. Prin urmare, Executivul le va cere primarilor din toată ţara să-şi monteze prize speciale de încărcare. Doar că, acolo unde sunt deja - de exemplu, în Braşov - nu pot fi folosite.

În Braşov, sunt înmatriculate doar şase maşini electrice. Cu gândul la turişti, însă, edilii au montat prize speciale în câteva parcări din oraş. Doar că acestea nu pot fi folosite.

Puşi faţă în faţă cu situaţia din teren, edilii promit amenzi. Mai ales că planurile în ceea ce priveşte maşinile viitorului sunt măreţe şi la vârf. Se vor aloca bani pentru dezvoltarea reţelei de alimentare.

Statul alocă 10.000 euro fiecărui român care renunţă la vechea maşină pentru una electrică. Preţul unei maşini electrice, fără discount, disponibile în România, variază între 25 de mii de euro şi aproape 40 de mii de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Începe bătălia pentru maşinile viitorului. Este extins programul Rabla Plus, cu automobile electrice