Antena Meniu Search
x

Video Inflația și războiul fac Spania tot mai atractivă: Cât costă un apartament în Barcelona sau Malaga

Visăm la case în Spania, siesta şi fiesta. Inflaţia şi războiul cresc investiţiile în Peninsula Iberică, văzută ca un refugiu sigur. Preţul unui apartament la Barcelona, de exemplu, începe de la 250.000 de euro şi poate ajunge la cateva milioane. Chiar şi aşa, Spania rămâne un paradis tot mai căutat de români. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 19.11.2022, 21:38

Vezi și

Spania a fost una dintre vedetele salonului imobiliar de la Bucureşti. Dezvoltatorii au prins trendul şi au venit cu oferte în cele mai tentante zone. 

Ovidiu Pasăre, agent imobiliar: Spania se adresează celor care au fost, au vizitat Spania, s au îndrăgostit şi vor o schimbare în viaţa lor.

Dora Patrascu, Salonul Imobiliar București: Sunt foarte mulţi români din diaspora care simt piaţa de acolo şi o recomandă prietenilor din România. De multe ori, aceste state chiar au politici foarte atractive pentru investitorii veniţi din afară.

Unde sunt cele mai căutate zone din Spania, pe piața imobiliară

Pe acelaşi subiect

Spania are sezon turistic tot timpul anului, aşa că cele mai căutate sunt casele şi apartamentele din zonele cel mai des vizitate de aceştia: Costa Blanca, Costa del Sol, Tenerife ori oraşele mari ca Barcelona sau Madrid. 

Andrada Manta, expert piață imobiliară: Se vede clar o creștere pe piața de cumpărare, dar cei care cumpără, cumpără mai mult pentru a investi nu neapărat să trăiască ei în Barcelona. 

Andrada lucrează în real estate, în Spania, de 12 ani şi spune că în ultimul an a fost un adevărat boom imobiliar.

Andrada Manta, expert piață imobiliară: Între Madrid și Barcelona e o competiție așa de la fotbal până la politică. Madridul este mai mult pe dezvoltare, lux, infrastructură, să ajute străinul să se simtă că la el acasă, pe când Barcelona închide puțin porțile străinilor cu mulți bani.

În Barcelona preţurile apartamentelor sar de 200.000 de euro

Simona Bălan, administrator firmă imobiliare: Sa găsești un apartament cu 200.000 de euro este foarte greu. Un apartament cu două dormitoare, 350-400, depinde foarte mult dacă este vechi, dacă trebuie reformat. 

Bianca Iacob, reporter Observator: Deși este într-o clădire veche acest apartament este aproape de plajă, ceea ce înseamnă un plus la închiriere, dar și la vânzare. 2.500 de euro chirie, doar că acum apartamentul este scos la vânzare cu un preț de 450.000 de euro.

Mai ieftine sunt în zonele periferice ale marilor oraşe sau în sudul Spaniei. În Malaga, la 500 de metri de plajă, un apartament poate costa 240.000 de euro. Un studiu de anul acesta arată că românii care cumpără case în Spania se concentrează pe locuinţe sub 300.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Inflația și războiul fac Spania tot mai atractivă: Cât costă un apartament în Barcelona sau Malaga