Antena Meniu Search
x

Instituţiile publice care au vrut cu orice preţ să cumpere iPhone 14. "S-a specificat clar să fie modelul roz"

Au avut loc achiziţii scandaloase la Spitalul de Copii din Iaşi. Cineva din conducere a aprobat o licitaţie de 20 de mii de lei pentru două telefoane iPhone de ultimă generaţie. Anunţul a dispărut rapid, după ce l-au văzut şi reporterii, dar moda smartphone-urilor de ultimă oră la instituţii de stat s-a răspândit în toată ţara. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 07.11.2022, 20:14

Vezi și

Cererea pentru închirierea a două iPhone 14 PRO, cu aproape 3.900 de lei pe lună, pentru o jumătate de an, a fost postată în sistemul electronic de achizitii publice, după care a dispărut. 

"Achiziţia nu a fost finalizată, ea fiind refuzată de spital ca fiind inoportună. În consecinţă, în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) s-a demarat anularea", a declarat vicepreședinte al Consiliului Județean, Marius Dangă. Acum, managerul Spitalului de Copii din Iaşi spune că a fost vorba despre o eroare, iar localnicii aşteaptă să afle că spitalul şi-a reconsiderat lista de priorităţi. 

Instituţiile publice din ţară au cumpărat telefoane de mii de lei

Un ONG care monitorizează de cinci ani instituţiile publice care cumpără telefoane de ultimă generaţie spune că a întâlnit situaţii ridicole. 

"Au fost cazuri în care s-a specificat clar să fie modelul roz. Cu siguranţă sunt o grămadă de alte achiziţii care probabil sunt acoperite de lege, sunt legale, însă din punct de vedere moral, nu au nicio legătură cu realitatea. Nu le folosesc ca unelte, ci doar pentru fală", a spus reprezentantul ONG-ului, Florin Pop

Conform datelor publice, şi spitalele din Câmpina şi Cluj-Napoca au cumpărat câte un telefon iPhone în valoare de 6.000 de lei. Primăria comunei Bistra, o localitate cu doar câteva mii de locuitori din Alba, a achiziţionat smartphone-uri de aproape 30 de mii de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Instituţiile publice care au vrut cu orice preţ să cumpere iPhone 14. "S-a specificat clar să fie modelul roz"