Antena Meniu Search
x

Spitalul de Copii din Iaşi închiriază două Iphone 14 Pro, cu 800 de euro pe lună, dar nu cumpără imunoglobulină: "E prea scumpă"

Situaţie incredibilă la Spitalul de Copii "Sf. Maria" din Iaşi. Conducerea spitalului a anunţat închirierea a două telefoane de ultimă generaţie pentru 3.900 de lei pe lună.

de Redactia Observator

la 07.11.2022, 15:38

Spitalul de Copii din Iaşi închiriază două Iphone 14 Pro, cu 800 de euro pe lună, dar nu cumpără imunoglobulină: "E prea scumpă"
- Profimedia - imagine ilustrativă

Potrivit 7iaşi.ro, conducerea unităţii medicale a închiriat două telefoane Iphone 14 Pro pentru aproximativ 800 de euro pe lună, asta după ce anul trecut au fost achiziţionate, tot din bani publici, două telefoane Iphone 12. Conform sursei citate, Natalia Dângeanu, directorul economic al spitalului, a refuzat în luna iunie să aprobe achiziţionarea de imunoglobulină motivând că "este prea scumpă". Atunci, ea le-a recomandat medicilor să le administreze copiilor doze mai mici pentru a face economie.

Firma care închiriază telefoanele, "abonată" la contracte cu statul

Cele două telefoane Iphone 14 Pro au fost închiriate, iar asta înseamnă un contract mai mare pentru firma furnizoare. 7iaşi.ro notează că valoarea unui contract de închiriere pentru cele două telefoane, pe o perioadă de 6 luni, se ridică la 23.324 lei. Cu alte cuvinte, firma furnizoare încasează preţul integral al celor două telefone, plus 30% din valoarea lor. Mai mult, după ce contractul de închiriere cu spitalul se va încheia, firma furnizoare poate dona oricui cele două Iphone 14 Pro, eventual chiar celor doi manageri ai spitalului.

Jurnaliştii de la 7iaşi.ro au investigat cine este firma furnizoare şi au aflat că aceasta a fost înfiinţată anul trecut, în luna septembrie, şi nu are niciun angajat. În 2021, firma a avut o cifră de afaceri de 25.273 lei, iar în 2022 a avut nu mai puţin de 28 de contracte cu statul. Aproape jumătate dintre aceste contracte s-au desfăşurat cu Spitalul "Sf. Maria" din Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Spitalul de Copii din Iaşi închiriază două Iphone 14 Pro, cu 800 de euro pe lună, dar nu cumpără imunoglobulină: "E prea scumpă"