Antena Meniu Search
x

Video Italienii, un ultim omagiu emoţionant pentru Delia şi Maria, româncele ucise în Sicilia. Crima macabră l-a şocat şi pe primar: "Un sfârşit atroce, dureros"

A fost emoţie aseară pe străzile din Sicilia. Italienii au adus un ultim omagiu, de-a dreptul impresionant, româncelor ucise în Italia în urmă cu o săptămână. Dubla crimă, în care victime au fost Delia şi Maria, a şocat întreaga comunitate din Italia. Femeile erau prietene şi locuiau la mică distanţă una de cealaltă. Seria descoperirilor macabre a început în momentul în care pompierii au intervenit la un incendiu şi au găsit-o carbonizată pe prima româncă. Nu a durat mult şi au ajuns şi la prietena ei, ucisă în casă. 

de Redactia Observator

la 13.01.2024, 10:01

Vezi și

În frunte cu primarul, italienii au mărşăluit pe străzile oraşului sicilian Naro, unde le-au omagiat, în linişte, pe Delia şi Maria, cele două românce găsite fără suflare în locuinţele lor, săptămâna trecută. La eveniment, a luat parte şi consulul României la Catania. 

Apropiaţi, dar şi necunoscuţi, care au vrut să fie alături de familiile femeilor, au depus flori şi au aprins câte o lumânare în faţa locuinţelor celor două românce. 

Cine este principalul suspect

Principalul criminal este un bărbat de 24 de ani, tot român... În noaptea fatidică, suspectul, împreună cu un alt român, de 50 de ani, ar fi fost la o petrecere, acasă, la Delia Zărnescu. Acolo, după multe pahare de băutură s-ar fi ajuns la avansuri sexuale, moment în care, femeia, i-ar fi dat afară din casă pe cei doi indivizi. De acolo, criminalul s-a fi dus direct la Maria Rus despre care ştia că e singură acasă. Delia Zărnescu era văduvă după ce soţul, un contabil italian, a murit în urmă cu câţiva ani. 

Pe acelaşi subiect

La autopsie, medicii italieni ar fi găsit mai multe semne de violenţă pe trupurile victimelor. Deşi familiile româncelor trec prin momente crunte, fiica Mariei Rus a oferit un interviu pentru Observator. Solidaritatea românilor şi a comunităţii din Italia a ţinut-o în picioare.

Marcela Rus: Le pare rău tuturor. Nu mai am cuvinte. Au fost foarte multe persoane. A fost un şoc foarte mare. Îl cunoaştem (n.r. - pe criminal) din văzute. Ştiu că a lucrat cu tatăl meu vreo două zile. Nu ştiu nimic. Cum i-a venit ideea să meargă la mama mea. Nu ştiu absolut nimic.  

Tragedia a şocat o întreagă comunitate din Italia

Nenorocirea abătută asupra oraşului Naro l-a şocat şi pe primar.

Maria Grazia Brandara, primar: Locuitorii din Naro sunt îndureraţi şi consternaţi de ceea ce s-a întâmplat. Nu sunt două românce afectate, ci două femei pe care le considerăm că fac parte din comunitatea din Naro. Oamenii sunt primiţi foarte bine în oraşul meu, o demonstrează faptul că străinii vin la Naro şi rămân aici. A fost cu adevărat o violenţă atroce împotriva a două femei care ar fi trebuit să fie libere să spună "Nu". Au avut parte de un sfârşit atroce, dureros. Ce motiv?! Nu poate exista niciun motiv! 

Locuințele victimelor se află la nici două sute de metri una de cealaltă. Delia Zărnescu avea 58 de ani. Femeia va fi înmormântată astăzi, în Italia. O slujbă de pomenire va avea loc luni şi pentru Maria Rus, dar aceasta va fi înmormântată în România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Italienii, un ultim omagiu emoţionant pentru Delia şi Maria, româncele ucise în Sicilia. Crima macabră l-a şocat şi pe primar: "Un sfârşit atroce, dureros"