Antena Meniu Search
x

Experiment Observator. Job-ul ideal se poate obţine şi fără CV sau experiență, iar salariul poate fi de 3.000 de lei

Un job bine plătit se poate obţine fără CV, fără experienţă şi fără studii. O demonstrează un experiment al unui reporter Observator, care în doar o zi a obţinut oferte de lucru în contabilitate, în IT sau chiar în bancă.

Vezi și

Un job bine plătit se poate obţine fără CV, fără experienţă şi fără studii. O demonstrează un experiment al unui reporter Observator, care în doar o zi a obţinut oferte de lucru în contabilitate, în IT sau chiar în bancă.

Peste 130 de companii se bat pe angajaţi, la târgurile de joburi organizate tot mai des în toată ţara. Ne încercăm norocul la întâmplare. Chiar şi fără un CV, primim rapid oferte. 

PAULA FRĂŢILĂ, Employer Branding Manager: Avem poziţii deschise pe financiar-contabil şi IT support. Aveţi posibilitatea să fiţi trainuit în cadrul companiei noastre. Şi apoi să fiţi angajat. Trainingurile noastre ne vor aduce la un nivel maxim de cunoştinţe.

Salariul de început e de 3.000 de lei, iar cursul durează trei luni. În urmă cu doi ani, cel mai greu se obţinea un job într-o bancă. Acum, şi acest lucru s-a schimbat. 

IULIANA NECULAI, specialist resurse umane: Chiar dacă nu ai nicio experienţă... poţi să aplici. Pentru partea noastră de vânzări, pentru front office. Acolo o să capeţi experienţă. (...) Acolo îţi faci practic intrarea într-o bancă.

Pentru a deveni bacheri, ar trebui să urmăm un curs care durează două luni, iar salarizarea porneşte de la 2.500 de lei. Nici în IT nu mai e nevoie de CV. Recrutarea se face pe baza unui test grilă, pe care reporterul Observator îl completează la întâmplare. Cu puţin noroc, răspunsurile sunt corecte. 

IULIA NICOLA, specialist Resurse Umane: Vei avea mai multe şanse să fi contactat în urma acestui târg, dacă ştii o limbă străină.

După zeci de standuri vizitate, am învăţat că în anul 2018 nicio companie nu mai e interesată de CV. Practic CV-ul e doar o bucată de hârtie. Toate companiile vor să vadă oameni dispuşi să înveţe, dispuşi chiar la reprofilare.

Angajatorii admit că sunt anumite cuvinte cheie, pe care vor să le audă la interviul de angajare. Învăţarea continuă, adaptabilitatea, inteligenţa socială şi rezistenţa la stres şi munca în echipă sunt cele mai căutate calităţi. 

Cel mai mare târg de locuri de muncă din România are porţile deschise la Sala Palatului până duminică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Experiment Observator. Job-ul ideal se poate obţine şi fără CV sau experiență, iar salariul poate fi de 3.000 de lei