Antena Meniu Search
x

Video Leguma care a ajuns să coste 65 de lei kilogramul. Oamenii fac ochii mari: "Prefer să nu cumpăr!"

Roşiile se vând la preţuri record într-o piaţă din Alba Iulia. 65 de lei costă un singur kilogram, cu mult peste orice aşteptări. Oamenii care trec pe la tarabă se uită şocaţi şi pleacă. În cel mai bun caz, cumpără două, trei roşii, doar pentru gust. Încălzirea solariilor chiar şi în luna aprilie ar fi explicaţia preţului exorbitant. 

de Redactia Observator

la 06.04.2023, 22:07

Vezi și

Mult aşteptatele roşii româneşti, cu gust şi miros, au apărut în pieţe. Însă preţul lor, de 65 de lei pentru un kilogram, îi ţine departe pe cumpărători. 

Reacţii la vederea preţului: 65 de lei pe kg

"Dacă dau 65 de lei pe un kilogram, un sfert sau jumătate, mi s-a dus din pensie", spune o clientă. "N-aş putea eu să decid dacă merită, cred că vânzătorul trebuie să decidă, dar eu prefer să mai aştept şi să nu cumpăr astăzi, la preţul de 65 de lei kilogramul", mărturiseşte o altă femeie.

Frigul din ultima perioadă a dat peste cap socotelile fermierilor din Oltenia, care au fost nevoiţi să pltească mai mult pe facturi pentru a-şi încălzi solariile. "Sunt scumpe, că încă nu e vremea lor. Afară e frig, trebuie să le facă focul. Încălzirea costă. De la ei pleacă scumpe", explică o vânzătoare. 

Pe acelaşi subiect

Cât costă roşiile aduse din Turcia

Şi castraveţii româneşti costă 30 de lei kilogramul. Cu asemenea preţuri, cei care îndrăznesc să cumpere se mulţumesc să ia doar câteva bucăţi. Sau să guste. "Scump! Scump, dar sunt bune!", spune o clientă care a luat patru roşii.

Întrebată dacă lumea cumpără, o vânzătoare răspunde: "Oamenii se sperie. Se şochează". Şi preferă să dea banii pe legumele de import. Un kilogram de roşii aduse din Turcia costă doar 17 lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Leguma care a ajuns să coste 65 de lei kilogramul. Oamenii fac ochii mari: "Prefer să nu cumpăr!"