Antena Meniu Search
x

Legumele românești au apărut în piețe, însă prețurile le fac să fie doar ”de poftă”

Legumele crescute în pământ românesc au început să încarce tarabele pieţelor, dar preţul la care sunt vândute selectează clienţii. Un kilogram de roşii autohtone ajunge să coste mai mult decât kilogramul de carne de porc. La fel şi castraveţii sau capşunele. Cumpărătorii, oricum mai puţini din cauza restricţiilor de circulaţie, admiră marfa dar numai câţiva îşi pun şi în pungă. Mai mult de poftă.

de Redactia Observator

la 26.04.2020, 23:50

Vezi și
  • Un kilogram de roșii se vinde și cu 25 de lei.
  • Prețurile ar putea scădea la jumătatea lunii mai.

La sfârşit de aprilie, legumele româneşti sunt vedetele tarabelor. În cea mai mare piaţă din Capitală, comercianţii aşază marfa bogată în spatele panourilor de protecţie. 

Un kilogram de roşii autohtone se vinde zilele acestea şi cu 25 de lei. Mai mult decât costă un kilogram din carne de porc de calitate superioară. Un preţ mai accesibil au castraveţii care se dau cu 5 lei pe kilogram. Căpşunele româneşti sunt şi ele căutate, la 15 lei kilogramul.

Comercianţii spun că după jumătatea lunii mai, preţurile ar putea să se înjumătăţească la roşiile autohtone. Producătorii nu vor mai avea cheltuieli cu încălzirea serelor, iar odată cu ridicarea restricţiilor de circulaţie, transportul spre pieţe va fi mai facil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Legumele românești au apărut în piețe, însă prețurile le fac să fie doar ”de poftă”