Antena Meniu Search
x

Video Licitaţia pentru metroul din Cluj e contestată. Câştigătorul, cu 200 de milioane de euro mai scump decât alţi competitori. Reacţia Primăriei

La două săptămâni după ce a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru construirea magistralei de metrou din Cluj, apar contestaţiile.

de Redactia Observator

la 13.03.2023, 14:00

Vezi și

Licitaţia pentru metroul din Cluj, contestată. O asociere de firme turceşti care a pierdut competiţia a reclamat că oferta pe care o făcuse era cu 200 de milioane de euro mai mică decât a câştigătorului. Reprezentanţii Primăriei Cluj spun însă că alegerea s-a făcut în funcţie de normele tehnice. Plângerea va fi judecată în termen de 20 de zile iar dacă nemulţumiţii vor primi câştig de cauză, tot procesul ar putea fi reluat. Asta înseamnă întârzieri serioase, având în vedere că potrivit proiectului primele nouă staţii de metrou urmau să fie date în folosinţă în 2026.

O firmă din Turcia va construi metroul de la Cluj

O firmă din Turcia a câştigat licitaţia pentru metroul din Cluj. După expirarea perioadei de contestații și semnarea contractului se va putea trece la proiectarea și execuția lucrărilor. Constructorul are la dispoziţie 96 de luni pentru a termina proiectul, a anunţat primarul Emil Boc.

Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport S.A. - Arcada Company S.A a fost desemnată câștigătoarea licitației deschise având ca obiect „Proiectare și execuție lucrări de infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj”.

Printre proiectele realizate de către compania câştigătoare se număra proiectarea şi construirea unei linii de metrou la Varşovia, dar şi linia de metrou din Dubai pentru Expo 2020, potrivit site-ului constructorului. Metroul din Cluj ar urma să aibă 19 staţii, 5 în Floreşti şi restul în Cluj-Napoca. Trenurile vor circula odată la 90 de secunde şi vor avea capacitatea să transporte 165.000 pasageri zilnic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Licitaţia pentru metroul din Cluj e contestată. Câştigătorul, cu 200 de milioane de euro mai scump decât alţi competitori. Reacţia Primăriei