Antena Meniu Search
x

Litoralul a atins vârful de sezon, iar preţurile au crescut cu 10-20%

Litoralul a atins vârful de sezon, iar preţurile... mai că l-au depăşit cu valori chiar şi cu 10-20% mai mari faţă de anul trecut pentru aceeaşi perioadă.

de Redactia Observator

la 02.08.2019, 10:27

Vezi și

Litoralul a atins vârful de sezon, iar preţurile... mai că l-au depăşit cu valori chiar şi cu 10-20% mai mari faţă de anul trecut pentru aceeaşi perioadă.

De ieri, costurile în plus se resimt fie că vorbim de cazare, servicii sau mâncare. Chiar şi aşa, în multe hoteluri, gradul de ocupare de 100%. Un experiment al unui comerciant a demonstrat că şi un leu poate face diferenţa.

Un adaos nu foarte semnificativ la preţul unei pizza a făcut ca doar vântul să bată pe această terasă din Mamaia. Imediat, însă, cum preţul a fost înapoi scăzut, terasa s-a umplut.

'Le-am mărit, săptămâna trecută le-am mărit, nu ştiu, de exemplu Pizza Aventura era 32 şi acum am făcut-o 34. Au venit într-o oră 20 de mese, au şi plecat şi am zis băi nu se poate, hai să mai scădem cu un leu. Am scăzut cu un leu şi am ajuns fix cum trebuie', a declarat reprezentantul unui restaurant.

Pe acelaşi subiect

Nici preţurile de la autoserviri nu au scăpat de ochii turiştilor.

De altfel, de la 1 August, preţurile au atins ultimul prag de scumpire din acest sezon, aşa că patronii profită acum cum pot şi... dacă pot.

În ciuda preţurilor ridicate, majoritatea hotelurilor de pe litoral sunt ocupate până la refuz.

Spre exemplu, în această perioadă, preţul unei camere duble la un hotel de trei sau patru stele cu mic dejun inclus începe de la 500 de lei, în Mamaia, în timp ce, dacă înaintăm spre sud, în Neptun, o cameră asemănătoare, însă fără vreo masă inclusă, costă minimum 300 de lei.

Staţiunile Mamaia, Eforie Nord şi Vama Veche rămân în topul preferinţelor. În acest weekend, pe litoral sunt aşteptaţi cel puţin 150.000 de turişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Litoralul a atins vârful de sezon, iar preţurile au crescut cu 10-20%