Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu: "pensiile mici vor creşte cu certitudine". Guvernul lucrează la o lege a pensiilor care ar putea fi gata până la finalul anului

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că este posibil ca Guvernul să vină până la sfârşitul anului cu o lege a pensiilor, menţionând că "pensiile mici vor creşte cu certitudine". 

de Adrian Popovici

la 01.09.2023, 22:04

Marcel Ciolacu, premierul României şi preşedintele PSD
Marcel Ciolacu: "pensiile mici vor creşte cu certitudine". Guvernul lucrează la o lege a pensiilor care ar putea fi gata până la finalul anului - Hepta

"Este foarte posibil să venim cu o lege a pensiilor până la sfârşitul anului. (...) În primul rând, solicitarea Comisiei (Europene) este de a închide cât mai mult din inechităţile din interiorul Legii pensiilor. Niciodată Comisia nu ne-a cerut să mărim pensiile celor care au la pensie mai mult decât au avut în activitate", a afirmat Ciolacu, citat de Agerpres.

"Va exista totuşi o abordare diferenţiată, în funcţie de venit. Este normal să se întâmple acest lucru. Nu i se ia nimănui niciun drept. Este normal să ne învăţăm lecţia când s-au tăiat pensiile şi salariile în România, să venim cu altă abordare", a mai adăugat premierul.

Negocierile pentru PNRR ar putea fi gata în octombrie

Comisia Europeană doreşte să închidă negocierile în ceea ce priveşte PNRR până la sfârşitul lunii octombrie, a afirmat, vineri, la Bruxelles, premierul Marcel Ciolacu, care a menţionat că este normal că România vrea să depună "întreg pachetul" - negocierea PNRR, cererea de plată numărul 3 şi REPower EU. Ciolacu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că, în ceea ce priveşte modificarea PNRR, ţara noastră urmează să depună propunerile după ce va mai avea, săptămâna viitoare, o discuţie în comisia tehnică.

"Cu cât depunem mai repede, cu atât se ia în analiză cererea de plată numărul 3", a adăugat premierul, care a adăugat că sunt foarte multe state care n-au depus nici cererea de plată numărul 2, iar România este una dintre ţările care au cele mai multe reforme trecute în PNRR. "Noi nu avem modificări de reforme, ca să fim îngrădiţi de un termen. În schimb, până la sfârşitul lunii octombrie, Comisia doreşte să închidă negocierile în ceea ce priveşte PNRR şi normal că şi noi dorim să depunem întreg pachetul: negocierea PNRR-ului, cererea de plată numărul 3, cât şi REPowerEU", a transmis Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă România va depune la sfârşitul lui octombrie cererea de plată numărul 3, Ciolacu a spus: "Sunt ferm convins că vom depune mult mai devreme toată această renegociere". În termenul util (va fi depusă cererea de plată 3 - n.r.), odată cu aprobarea renegocierii PNRR. Nu se deblochează cererea de plată, noi la cererea de plată numărul 3 mai avem o singură reformă de îndeplinit, respectiv pensiile speciale. Sunt ferm convins, în maxim o săptămână, se vor termina şi aceste negocieri".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Stiri economice » Marcel Ciolacu: "pensiile mici vor creşte cu certitudine". Guvernul lucrează la o lege a pensiilor care ar putea fi gata până la finalul anului