Antena Meniu Search
x

Mișcări record pe piaţa criptomonedelor. Bitcoin și Ether au atins noi maxime istorice

Bitcoin și Ether au atins noi maxime istorice la începutul săptămânii, prețul Bitcoin depășind la un moment dat 67.700 de dolari - peste recordul anterior stabilit la sfârșitul lunii octombrie - în timp ce Ether a trecut pentru prima dată de pragul de 4.800 de dolari, conform CNBC.

de Redactia Observator

la 09.11.2021, 10:17

Bitcoin și Ether au atins noi maxime istorice la începutul săptămânii
Bitcoin și Ether au atins noi maxime istorice la începutul săptămânii - Shutterstock

Aceste mișcări record vin pe fondul unei reveniri mai ample pe piața criptografică. Așa-numiții "ucigași ai ethereumului" Solana și Cardano au crescut cu 23%, respectiv 9% în ultimele șapte zile. Deși este dificil să se lege mișcările de preț pe termen scurt de un anumit eveniment, unii analiști consideră că atât Bitcoin, cât și Ether vor continua să aibă o tendință de creștere în săptămânile următoare.

Într-o notă trimisă luni, Mikkel Morch, director executiv la fondul de acoperire criptografic ARK36, a declarat că un preț de 70.000 de dolari pentru bitcoin "pare acum iminent". Alții au proiecții mai îndrăznețe cu privire la direcția spre care se îndreaptă Bitcoin, JPMorgan reafirmându-și recent predicția potrivit căreia Bitcoin va ajunge în cele din urmă la 146.000 de dolari, cu o țintă de preț de 73.000 de dolari pentru acest an.

Cea mai mare actualizare Bitcoin din ultimii 4 ani

Săptămâna viitoare, Bitcoin va avea parte de cea mai mare actualizare din ultimii patru ani, relatează Mediafax. Actualizarea software-ului este cunoscută sub numele de Taproot și va aduce o mai mare confidențialitate și eficiență a tranzacțiilor - și, mai ales, va debloca potențialul contractelor inteligente, o caracteristică cheie a tehnologiei sale blockchain.

Între timp, Ether a fost în plină ascensiune de când a implementat Altair, o actualizare a rețelei care a intrat în funcțiune la sfârșitul lunii octombrie. Altair a fost considerat în mare parte un non-eveniment pentru aproape toată lumea, cu excepția validatorilor - adică persoanele din rețeaua Ethereum care verifică tranzacțiile. Dar actualizarea a fost un pas esențial în implementarea Ethereum 2.0 sau Eth2, care a fost în lucru de ani de zile și care va revizui fundamental întreaga rețea.

Ethereum 2.0 ar face ca rețeaua să treacă de la sistemul de minerit care necesită un consum mare de energie, în care minerii rezolvă ecuații matematice dificile pentru a crea noi monede, la "proof-of-stake", care presupune doar ca utilizatorii să folosească stocul de ether ca mijloc de verificare a tranzacțiilor și de creare de noi token.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Mișcări record pe piaţa criptomonedelor. Bitcoin și Ether au atins noi maxime istorice